Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Β' ΕΚΑΣΚΕΜ: Ζεστάθηκε για τα καλά η μηχανή του Φίλιππου 70-43 τη Λεπτοκαρυά

Χρειάστηκε 1,5 μήνας ώστε ο Φίλιππος να μας δώσει μερικά δείγματα για το τι θα επακολουθήσει στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος της Β' ΕΚΑΣΚΕΜ. 
 
Μετά από μια προβληματική προετοιμασία και πολλές ελλείψεις βασικών παικτών στα 4 πρώτα παιχνίδια όπου η ομάδα προβλημάτισε με την απόδοσή της, ήρθαν τα τελευταία 3 ματς με Κεραυνό, ΠΑΟΚ και Λεπτοκαρυά όπου άρχισε σιγά σιγά να φαίνεται η δουλειά του κόουτς Δημητριάδη και οι παίκτες άρχισαν να δείχνουν ένα μέρος από τις δυνατότητές τους και ατομικά αλλά κυρίως ομαδικά. Έτσι, στο τελευταίο ματς του 1ου γύρου στο κλειστό των Γιαννιτσών το απόγευμα του Σαββάτου 17/12/2016 ο Φίλιππος πέτυχε επιβλητική νίκη με σκορ 70-43 επί του πολύ δυνατού φέτος Μ. Αλεξάνδρου Λεπτοκαρυάς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και κυρίως με τον Τζώβα προβλημάτιζαν την άμυνα μαν του μαν των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν και άστοχοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα η 1η περίοδος να κλείσει με σκορ 10-16. Η ροή του αγώνα άλλαξε άρδην στη 2η περίοδο με την αλλαγή της άμυνας του Φιλίππου σε ζώνη. Το πρόβλημα πλέον μεταφέρθηκε στην επίθεση της Λεπτοκαρυάς ενώ και οι παίκτες του Φιλίππου άρχισαν να βρίσκουν στόχο. Έτσι, με ένα επί μέρους σκορ 24-9, το 1ο ημίχρονο τελείωσε με σκορ 34-25 υπέρ των γηπεδούχων. Στο 2ο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, ο Περπερίδης κατά πρώτο λόγο και ο Πάτσος κατά δεύτερο, συνέχισαν να φορτώνουν το αντίπαλο καλάθι (να σημειώσουμε ότι οι δυο τους πέτυχαν συνολικά 50 πόντους δηλαδή 7 περισσότερους από όλους μαζί τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας!), οι παίκτες της Λεπτοκαρυάς συνέχισαν να έχουν μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα αλλά και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, οπότε η διαφορά στο σκορ μεγάλωνε συνεχώς μέχρι ο ηλεκτρονικός πίνακας να γράψει το τελικό 70-43.

Ο Περπερίδης με 33 πόντους, ο Πάτσος με 17 (και 9 ριμπάουντ) αλλά και ο νεαρός point guard Σατραζάνης (8 πόντοι, 5 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι του Φιλίππου ενώ από τους φιλοξενούμενους ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Δρούγκας με 13. Η διαιτησία των Παπαδόπουλου - Σαλαπάνη χωρίς προβλήματα και ο κόσμος στην εξέδρα για ακόμα μια φορά αρκετός και άψογος! Τα δεκάλεπτα ήταν 10-16, 34-25, 49-34, 70-43 και οι συνθέσεις:

Φίλιππος Νέας Πέλλας (Δημητριάδης-Κοκονάς): Παπαδόπουλος 4, Στανιτσίδης, Πάτσος 17(2), Περπερίδης 33(4), Σατραζάνης 8(1), Οικονομόπουλος 2, Τσακμάκης 2, Παπαμανώλης 4, Δημτσιούδης, Καφετζάκης, Φαρδέλας.

Μ. Αλέξανδρος Λεπτοκαρυάς (Ζηκυρόπουλος): Δρούγκας 13(1), Σαλιώρας, Φωτίου, Κεχαγιάς 1, Χατζής 2, Ζαφειρίδης 2, Μέγας 4, Κωστόπουλος 9(1), Τζώβας 9, Γκάρας 3.
 
 
 
απο το neapellafilippos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *