Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ιστορικό το νέο τεύχος του National Geographic! 9χρονη τρανσέξουαλ στο εξώφυλλο

Το τεύχος Ιανουαρίου του National Geographic θα είναι ιστορικό για το γνωστό περιοδικό.





Στο εξώφυλλο του National Geographic για τον Ιανουάριο του 2017 ποζάρει η 9χρονη τρανσέξουαλ Avery Jackson από το Κάνσας. Με έντονα γράμματα φιγουράρει στο εξώφυλλο η φράση "Gender Revolution", με την 9χρονη να γίνεται το πρώτο διαφυλικό πρόσωπο που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του National Geographic.



Η Avery είναι η τέλεια επιλογή για αυτό το ιστορικό ορόσημο. Είναι εκπρόσωπος της αυξανόμενης προβολής των διαφυλικών ατόμων, υποστηρίζοντας πως το να είσαι τρανσέξουαλ δεν είναι επιλογή, αλλά απλά κάτι που είσαι.



"Το καλύτερο πράγμα με το να είμαι κορίτσι είναι ότι δεν χρειάζεται να υποκρίνομαι πως είμαι αγόρι", σημειώνει η Avery Jackson. Η οικογένειά της υποστηρίζει τα δικαιώματα των διαφυλικών ατόμων εδώ και χρόνια. Η μητέρα της Avery, Debi, έχει μοιραστεί την ιστορία της κόρης της σε μια σειρά από βίντεο στο youtube και το Glaad.





Ο πατέρας της δήλωσε στους New York Times πως το να μεγαλώνεις ένα παιδί τρανσέξουαλ είναι το ίδιο με το να μεγαλώνεις οποιοδήποτε παιδί. Ο ρόλος του γονιού, όπως υπογράμμισε, δεν αλλάζει. "Το μόνο πράγμα που έχω μεταδώσει στην κόρη μου είναι πολύ απλό: Αγάπησε τον εαυτό σου και δείξε αγάπη στους άλλους", έγραψε ο Tim Jackson στους New York Times. "Αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω. Αγαπώ την κόρη μου για αυτό που είναι χωρίς προϋποθέσεις και υπόσχομαι να βοηθήσω να γίνει ένα χαρούμενο, υγιές και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας. Άλλωστε αυτή δεν είναι η δουλειά μας ως γονείς;".


Πηγή: newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *