Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλήνιες 2017: Πότε ξεκινούν και πότε ολοκληρώνονται - Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων

Καταργούνται οι επαναληπτικές εξετάσεις - Πότε θα διεξαχθούν οι ενδοσχολικές



Η «αυλαία» των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2017 θα ανοίξει στις 7 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ). Μια ημέρα νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, θα έχουν αρχίσει η Πανελλήνιες για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διαρκέσουν για τα Γενικά Λύκεια από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου ενώ για τα ΕΠΑΛ από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν στο χρονικό διάστημα από 22 έως και 30 Ιουνίου ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες θα γίνουν μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις (2 Μαρτίου), θα ακολουθήσει η ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά φέτος, οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές στα Γενικά Λύκεια δεν θα έχουν δικαίωμα σε δεύτερη ευκαιρία, καθώς καταργούνται οι επαναληπτικές Πανελλαδικές, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από μαθητές και γονείς.
Οι απολυτήριες εξετάσεις

Τα μαθήματα φέτος στο Λύκειο θα ολοκληρωθούν στις 9 Μαΐου. Δύο ημέρες μετά θα αρχίσουν οι απολυτήριες εξετάσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 26 Μαΐου.

Οι μαθητές θα έχουν διάλειμμα περίπου δύο εβδομάδων μέχρι να «ριχτούν» στη «μάχη» των Πανελλαδικών.

Όπως τονίζει το υπουργείο «οι Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πλέον αποσυνδεθεί από τις απολυτήριες και αφορούν αποκλειστικά την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα. Κατά συνέπεια, είναι λογικό να έπονται των απολυτηρίων».

Παράλληλα, οι προαγωγικές εξετάσεις στα Λύκεια, θα διεξαχθούν από τις 11 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου. 

Τι θα γίνει στα Γυμνάσια


Τα μαθήματα στα Γυμνάσια όλης της χώρας θα συνεχιστούν έως τις 26 Μαΐου. Το υπουργείο έχει προβλέψει να υπάρξουν τρεις ημέρες, δηλαδή από τις 29 έως τις 31 Μαΐου, αφιερωμένες στην επανάληψη της διδακτέας ύλης, σε εκδηλώσεις των σχολείων και την παράδοση των ελέγχων.

Από την 1η έως και τις 9 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αυτών.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος, θα πραγματοποιηθεί ενισχυτική διδασκαλία για τους μετεξεταστέους από τις 13 έως και τις 23 Ιουνίου. Οι μαθητές αυτοί θα εξεταστούν στις επαναληπτικές εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν 26 και 27 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές στα Γενικά Λύκεια για πρώτη φορά φέτος δεν θα έχουν δικαίωμα σε δεύτερη ευκαιρία, μιας και οι επαναληπτικές Πανελλαδικές καταργούνται, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από μαθητές και γονείς, ενώ αύριο ένα από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών που ετοιμάζουν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας είναι και η επιστροφή των επαναληπτικών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *