Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ο Δήμος Αλμωπίας προχωρά στην κατανομή του ειδικού τέλους 1,7% επί της τιμής πώλησης της ενέργειας των υδροηλεκτρικών υπέρ ΟΤΑ ΤΚ Βορεινού-Πευκωτού-Νεοχωρίου

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Δήμος Αλμωπίας προχωρά στην κατανομή του ειδικού τέλους 1,7% επί της τιμής πώλησης της ενέργειας των υδροηλεκτρικών υπέρ ΟΤΑ για ποσά που αφορούν στο έτος 2015. Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστο Γεωργίου επισκέφθηκαν την Τ.Κ. Βορεινού – Πευκωτού – Νεοχωρίου.

Εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Ματζηρίδη και το Τοπικό Συμβούλιο, με στόχο να αποφασιστεί πως θα κατανεμηθεί το ποσό των 36.578 ευρώ το οποίο αναλογεί στη συγκεκριμένη Τ.Κ. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν αυτοψία σε διάφορες τοποθεσίες των παραπάνω οικισμών όπου υπάρχουν ανάγκες οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από την παραπάνω χρηματοδότηση.

Αρχικά, ο Δήμαρχος βρέθηκε στον χώρο που στεγάζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού όπου υπάρχει πρόβλημα με τη στέγη. Στη συνέχεια, είδε τα προβλήματα που υπάρχουν σε κεντρικό αύλακα που διασχίζει το Βορεινό, ο οποίος χρειάζεται συντήρηση. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις ανάγκες που υπάρχουν σε σχέση με τον ηλεκτροφωτισμό. Ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο του υπέδειξαν γεώτρηση η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε αυτοψία σε αρδευτικό αύλακα ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα καθώς έχει σπάσει ένα τμήμα του με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή του νερού και να δυσχεραίνεται το έργο των αγροτών.

Ο Πρόεδρος του χωριού ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή και εξέφρασε την ικανοποίησή του που μετά από χρόνια αποδίδονται επιτέλους αυτά τα χρήματα στην Τ.Κ. Χρήματα τα οποία όπως είπε θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί εδώ και χρόνια. Ο κ. Βασίλης Ματζηρίδης τόνισε ότι η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τη Δημοτική Αρχή είναι άψογη, καθώς ο στόχος είναι κοινός και έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της καθημερινότητας μέσα σε μία δύσκολη περίοδο κρίσης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Η Δημοτική μας Αρχή τηρώντας τη νομιμότητα, προχωρά για πρώτη φορά στην παραπάνω κατανομή. Αυτή η ανταποδοτικότητα προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία, την οποία οφείλουμε όλοι να τηρούμε. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά με τον χειρότερο τρόπο, ότι κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο υπήρξαν σημαντικές παραλήψεις. Αυτόν τον χαμένο χρόνο τον αναπληρώνουμε εμείς, με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Στην Τ.Κ. Βορεινού – Πευκωτού – Νεοχωρίου είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο και να συνομιλήσω με αρκετό κόσμο που αγκαλιάζει την προσπάθεια που κάνουμε, καθώς προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα χρόνων. Η επαφή μας με τους πολίτες μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *