Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Θεατρική παράσταση από την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας: "Η προσφορά των Ποντίων στην επανάσταση του 1821"

Σας προσκαλούμε στη Θεατρική παράσταση "Η προσφορά των Ποντίων στην επανάσταση του 1821" που ανεβάζει η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:30 στο πνευματικό κέντρο του συλλόγου. 
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ 
 
Συγγραφή - Επιμέλεια : Ελευθεριάδου Παρθένα & Προκοπίδου Μαρία. 
Σκηνοθεσία : Καλαϊτζόγλου Ιωάννης 
Συμμετέχουν : Ελευθεριάδης Γιώργος Δέκος Πέτρος Χατζηγιαννίδης Γιώργος Νταμοτσίδης Δημήτρης Χατζηγιαννίδης Χρήστος Ιγνατίδης Κώστας Κετικίδης Γιάννης Ευσταθίου Σάββας Ελευθεριάδης Μπάμπης Ιγνατιάδης Μάκης Ματζερίδης Παύλος Παλίκογλου Δημήτρης Ζαφειρίου Ελευθερία 
 
Είναι αλήθεια πως υπάρχει ένα έλλειμμα γνώσης για τη συνεισφορά του Ποντιακού Ελληνισμού στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων του 1821. Τα σχολικά εγχειρίδια της πατρίδας μας «ξεχνούν» στο θέμα αυτό-όπως και σε πολλά άλλα- τους Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας. Στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821 και ιδιαίτερα στο Μοριά κατέβηκαν πολλοί εθελοντές, για να πολεμήσουν και το έπραξαν με ξεχωριστή γενναιότητα. Πολλά νέα παλικάρια ποντιακής καταγωγής, σπουδαστές στην πλειοψηφία τους, κατατάχθηκαν στον Ιερό Λόχο του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *