Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Πηγές Άγκυρας: Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τους Κούρδους στην Συρία σβήνοντας τις τουρκικές φιλοδοξίες


Οι ΗΠA φαίνεται ότι αποφάσισαν να βασιστούν στη βοήθεια της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού) στην προσπάθειά τους να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τη Ράκα της Συρίας, σβήνοντας τις φιλοδοξίες της Τουρκίας, υποστήριξε Τούρκος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος αυτός μίλησε στο πρακτορείο Reuters ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση των αρχηγών των γενικών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας με αντικείμενο την κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής “θα μπορούσε να αλλάξει όλη την εικόνα” στην περιοχή. “Δεν είμαστε βέβαιοι σε αυτό το στάδιο αλλά φαίνεται ότι οι ΗΠΑ μπορεί να πραγματοποιήσουν αυτήν την επιχείρηση με την YPG, όχι με την Τουρκία. Και την ίδια ώρα οι ΗΠΑ δίνουν όπλα στην YPG”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ χαρακτήρισε “ατυχές” το γεγονός ότι ορισμένοι σύμμαχοι της Άγκυρας επέλεξαν τους Κούρδους της Συρίας ως εταίρους τους στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα ο Γιλντιρίμ τόνισε επίσης ότι η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να συντονιστούν για να εκκαθαρίσουν τη Συρία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα αναδυθεί κίνδυνος συγκρούσεων εάν δεν υπάρξει πλήρης συντονισμός.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *