Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Σοβαρές ελπίδες για ίδρυση ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Πέλλα - Συναντήσεις Γιάννη Σηφάκη με Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, πρύτανη ΠΑΜΑΚ και πρόεδρο των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σοβαρές ελπίδες για ίδρυση σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Πέλλα

Ο Γιάννης Σηφάκης πρότεινε την ίδρυση σχολής ΑΕΙ στην Έδεσσα και τριών σχολών ΤΕΙ σε Γιαννιτσά, Αριδαία και Σκύδρα
Ο Υπουργός περιμένει τις προτάσεις του Ακαδημαϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου που θα εξετάσει προτάσεις των τοπικών φορέων, τις ανάγκες και τις δυνατότητες ίδρυσης νέων τμημάτων στην Πέλλα. Το Κέντρο θα λειτουργήσει από τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα με συμμετοχή όλων των πρυτάνεων και προέδρων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας και, σύμφωνα με τον Υπουργό, θα μπορέσει ως τον Σεπτέμβριο να προτείνει την ίδρυση νέων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ και στην Πέλλα.
Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέας Ζαπράνης συζήτησε με τον βουλευτή την πρόταση του Γιάννη Σηφάκη για να επανέλθει το Τμήμα Μάρκετιγκ στην Έδεσσα ή κάποιο άλλο τμήμα του Πανεπιστημίου. Εξέφρασε διάθεση να βοηθήσει με καθηγητές και ότι άλλο χρειαστεί εφόσον υπάρξει απόφαση του Υπουργείου για ίδρυση νέας σχολής του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα.
Ο πρόεδρος των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης αφού εξέφρασε ( και με δελτίο τύπου) τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη του βουλευτή εκδήλωσε την επιθυμία του ΤΕΙ για εξωστρεφείς κινήσεις ( ίδρυση νέων τμημάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) με τμήματα που να έχουν σχέση με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με βάση τις δραστηριότητες της.
Ο Γιάννης Σηφάκης πρότεινε την ίδρυση τριών τμημάτων ΤΕΙ στην Πέλλα ( σε Γιαννιτσά, Σκύδρα και Έδεσσα) γεωπονίας, δασοπονίας και τουριστικών επαγγελμάτων.
Ο βουλευτής τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τους δημάρχους της Πέλλας για ενημέρωση τους, διερεύνηση κατάλληλων χώρων και επεξεργασία προτάσεων που θα δοθούν στο Ακαδημαϊκό Περιφερειακό Κέντρο.
Στόχος είναι τον Σεπτέμβριο να μπορούν να υπάρξουν τελικές αποφάσεις από το Υπουργείο για ίδρυση σχολών στην Πέλλα.
Δελτίο τύπου εξέδωσε για την συνάντηση του με τον βουλευτή και ο πρόεδρος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το οποίο επισυνάπτεται :


C:\Users\Athena\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\λογότυπο.jpg
Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα
Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη 27 Μαρτίου 2017

Τις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Βουλευτής του Ν. Πέλλας κ. Ιωάννης Σηφάκης και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τη συμβολή του ΑΤΕΙΘ στην ανάπτυξη  καίριων τομέων της οικονομίας όπως είναι η γεωργία, ο τουρισμός, η υποστήριξη του διαμεσολαβητικού εμπορίου και των λογιστικών εργασιών όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας και του Ν.  Πέλλας ειδικότερα. Ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙΘ εξέφρασε την πάγια στήριξή του στα πλαίσια της ακαδημαϊκής εξωστρέφειας του Ιδρύματος, για την αξιοποίηση κάθε αναπτυξιακής πρότασης στην ευρύτερη περιοχή.
Από την πλευρά του ο Βουλευτής ο οποίος είναι γνώστης των προβλημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια επίλυσης των.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *