Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966. Στις 2 Απριλίου του 1805 γεννήθηκε ο Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Από τότε, κάθε χρόνο, η IBBY ετοιμάζει ένα διαφορετικό μήνυμα και μια αφίσα που διανέμονται σ’ όλο τον κόσμο. Το 2017 υπεύθυνη για το υλικό του εορτασμού είναι η Ρωσία.

ΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…

Με αφορμή την ημέρα αυτή, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον χώρο του σχολείου μας, από τους μαθητές της Β΄ τάξης. Έγινε αναφορά στον μεγάλο παραμυθά Άντερσεν, καθώς και στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του μικρού αναγνώστη. Διαβάστηκε το μήνυμα της ΙΒΒΥ και παρουσιάστηκε η αφίσα εορτασμού του 2017. Ακούστηκαν τραγούδια, με στίχους και μουσική των μαθητών και του μουσικού του σχολείου μας. Οι μικροί μας ηθοποιοί ανέδειξαν το ταλέντο τους στην υποκριτική, δραματοποιώντας το βιβλίο ¨Ανάποδα¨ του Θοδωρή Παπαϊωάννου μεταφέροντας στους παρευρισκόμενους δύο πολύ σημαντικά μηνύματα: Η αγάπη είναι πολύ σπουδαία, ενώ η ομορφιά δεν είναι πάντα χρήσιμη.

Προσκεκλημένος στη γιορτή μας ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας, τον οποίο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την ευγενή πρόθεσή του να παρουσιάσει βιωματικά το υπέροχο βιβλίο του ¨Απέναντι¨, στους μαθητές του σχολείου μας, χαρίζοντας σε όλους μια όμορφη και αξέχαστη εμπειρία στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας. Έχοντας την ιδιότητα του δασκάλου και του συγγραφέα αλλά και με την ευαισθησία που τον διακρίνει και την αγάπη του για τα παιδιά, συνέβαλε στην διεύρυνση της κριτικής σκέψης των μαθητών και στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *