Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Δήμος Αλμωπίας και Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας: Εγκρίθηκε στο πρόγραμμα Interreg η πράξη "wa-brella" με προυπολογισμό 520.000 ευρώ

Δήμος Αλμωπίας και Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας: Εγκρίθηκε στο πρόγραμμα Interreg η πράξη “wa-brella” για την ορθολογική χρήση του νερού στην Αλμωπία (αρδευση, ύδρευση, αποχέτευση), με προυπολογισμό 520.000 ευρώ.

Ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των υδάτων της Αλμωπίας έγινε με την έγκριση της πράξης με ακρωνύμιο “wa-brella” στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg «Ελλάδα-π.Γ.Δ.Μ. 2014-2020». Ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΕΥΑ Αλμωπίας συνεργάστηκαν με το Δήμο Νεγκότινο και τη Δημοτική Επιχείρηση KOMUNALEC του Νεγκότινο και πέτυχαν την έγκριση της πράξης συνολικού προυπολογισμού που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Στους Έλληνες εταίρους, αντιστοιχούν 520.000 ευρώ.

Στόχος της πρότασης είναι η διαχείριση του υδάτινου στοιχείου σε μια ολιστική προσέγγιση που αφορά στις πιο σημαντικές δράσεις της ανθρώπινης δράσης στο νερό που αποτελούν αρμόδιοτητες των εταίρων: η άρδευση, η ύδρευση και η αποχέτευση.

Ο Δήμος Αλμωπίας, με προυπολογισμό 300.000 ευρώ, πρόκειται να υλοποίησει τις παρακάτω δράσεις που σχετίζονται με την άρδευση:

-εκπόνηση μελετών κατασκευής ρυθμιστικού γεωφράγματος για την ταμίευση ύδατος στην περιοχή Προδρόμου,

-προμήθεια μετρητών για τις γεωτρήσεις άρδευσης, με ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργίας, με σκοπό την εξορθολόγιση της χρήσης του νερού,

-προμήθεια πλαστικών κάδων για φυτοφάρμακα,

-διοργάνωση τεσσάρων ημερίδων σε χωριά του Δήμου, για την καλές πρακτικές άρδευσης, τις προληπτικές δράσεις για τη μόλυνση από φυτοφάρμακα και τη σύνδεση της χρήσης του νερού με τη βιοποικιλότητα.

Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας, με προυπολογισμό 220.000 € πρόκειται να υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις που σχετίζονται με την ύδρευση και την αποχέτευση:

-εκπόνηση μελετών για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξιφιανής,

-προμήθεια εξοπλισμού φωτοβολτιακών συστημάτων και αντλιών χλωρίωσης σε επτά Τ.Κ. του Δήμου Αλμωπίας,

-προμήθεια εκκινητών ομαλής εκκίνησης σε επτά αντλιοστάσια ύδρευσης των Τ.Κ. του Δήμου Αλμωπίας,

-διοργάνωση ενός επιστημονικού συνεδρίου με τη συμμετοχή και άλλων ΔΕΥΑ της χώρας και έμφαση στα έργα αποχέτευσης,

-εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Νερού με συναυλία τοπικών συγκροτημάτων και τη δημιουργία τριών γκραφιτι μεγάλης κλίμακας με θέμα το νερό σε σχολικά κτίρια του Δήμου.

Η συνολική διάρκεια της πράξης είναι 22 μήνες, ενώ η έναρξη της αναμένεται εντός του Μαϊου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *