Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Αλλάζει η κλίμακα χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος

«Η χρέωση του ρεύματος θα γίνεται πιο ομαλά» είπε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 προαναγγέλλοντας αλλαγές. Τι είπε ακόμη για χρέος και πλεονάσματα



Αλλαγές στην κλίμακα χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.



«Η χρέωση του ρεύματος θα γίνεται πιο ομαλά» είπε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς σήμερα οι τιμές χρέωσης είναι προοδευτικές με χαμηλή χρέωση έως 1500 κιλοβατώρες, ενώ όταν ξεπεραστεί το όριο ολόκληρη η κατανάλωση επιβαρύνεται με το τιμολόγιο της νέας κλίμακας.

Λόγω του "σκληρού χειμώνα" πολλά νοικοκυριά ξεπέρασαν το όριο των 1500 KW και βρέθηκαν αντιμέτωπα με υψηλότερες χρεώσεις είπε ο κ. Σταθάκης, για να προσθέσει πως η διόρθωση για τη χρέωση στις ΥΚΩ θα ισχύσει από τον επόμενο χειμώνα. Διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει αύξηση στο νερό, σημειώνοντας πως η χώρα εκπλήρωσε την ευρωπαϊκή της υποχρέωση να γνωρίζει πως καταναλώνεται το νερό, αλλά δεν έχει υποχρέωση για αυξήσεις.
Οποιαδήποτε λύση χωρίς ρύθμιση του χρέους δεν είναι αποδεκτή

"Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση που δε θα περιλαμβάνει ρύθμιση για το χρέος, διεμήνυσε ακόμη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Δεχόμαστε οποιαδήποτε συζήτηση, εφόσον οδηγεί στην ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ» ανέφερε ο κ. Σταθάκης, υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίτευξη των στόχων για τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, επισημαίνοντας πως θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, καθώς, μεταξύ άλλων, θα μειωθεί το κόστος του δανεισμού των επιχειρήσεων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *