Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

O Βαγγέλης Μαρινάκης νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ - Απόδειξη της παρακμιακής πορείας της χώρας



Σχολιάζει ο Στέφανος Τζουμάκας

Στις 23 Μαίου - πριν επτά μέρες- είχα αναρτήσει τα κάτωθι που αποδεικνύουν τη προδιαγεγραμμένη παρακμιακή πορεία της χώρας: 


>>ΑΠΟ ΤΟ 1989 - τότε με το σκάνδαλο Κοσκωτά – έχω μιλήσει και έχω γράψει πολλές φορές για τις ολιγαρχίες και τα συστήματα εκμαυλισμού και εξαγοράς της πολιτικής και των πολιτικών από ολιγάρχες:


>>ΠΡΩΤΟΝ: Οι επιχειρηματίες - ολιγάρχες ή οι νέοι εκκολαπτόμενοι - που αγοράζουν κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το παραγωγικό κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας.


Οι συνήθεις τύποι είναι χρηματιστές, εφοπλιστές, μεσίτες και κατασκευαστές καθώς και κάθε φορέας ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ δραστηριοτήτων, όπως κερδοσκοπίας, ξεπλύματος χρήματος, λαθρεμπορίου κλπ. Οι ίδιοι αγοράζουν και ποδοσφαιρικές εταιρίες - ομάδες. Και οι λόγοι είναι γνωστοί. 

Χειραγώγηση των πολιτών, εξαγορά ΙΣΧΥΟΣ σε κοινωνίες, συγκατάθεση κομμάτων και κυβερνήσεων για τις κερδοσκοπικές τους επιδιώξεις, χρησιμοποίηση λούμπεν οπαδών στα γήπεδα, μοίρασμα τις πίτας στη διαφήμιση και καρτέλ σε τράπεζες, πετρελαιοειδή, σε έργα και στη διακίνηση προιόντων.

>>ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Πολιτικές ηγεσίες που αποτυγχάνουν οι στρατηγικές τους επιλογές και οι προγραμματικές τους δεσμεύσεις, εισέρχονται στον επωνομαζόμενο χώρο της <<Πολιτικής Αναπηρίας >> συμπράττουν με τους καναλάρχες και λοιπούς ολιγάρχες σε διαπλεκόμενη αλληλουποστήριξη. Ενώ το κεντρικό ζήτημα είναι η αυτοκριτική και η διορθωτική πορεία, οι εν λόγω ηγεσίες επιβάλλουν χειραγώγηση και ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ με τους εν λόγω ιδιοκτήτες ΜΜΕ, εταιριών ποδοσφαίρου, φοροφυγάδων και παράνομων δραστηριοτήτων.

>>ΤΡΙΤΟΝ: Μετά το 1989 οι ολιγάρχες της διαπλοκής και των πολλαπλών ατιμώρητων κακουργημάτων προσεταιρίζονταν και εξαγόραζαν βουλευτές και υπουργούς ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΑΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΤΟΣ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚ και προκειμένου να ελέγχουν και τις αλλαγές ηγεσιών....ορισμένους και ορισμένες τους εξαγόραζαν αντι πινακίου φακής με τη μέθοδο της προβολής, ως ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. 

Κυριολεκτώ! Καθότι πολιτικά πρόσωπα ήταν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ μέρος και ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ προγραμμάτων διαφημιστικών εταιριών. Και σήμερα διαθέτουν βουλευτές στα δύο προαναφερόμενα δεξιά κόμματα καθώς και σε άλλα μικρότερης επιρροής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η διατύπωση: ΒΓΑΙΝΕΙ στη τηλεόραση. Όποιος το λέει αυτό είναι αφελής. Η σωστή διατύπωση είναι: ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ να υποστηρίξουν ή που θέλουν να εκθέσουν και να χρησιμοποιήσουν στα ΜΜΕ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ με 23 εκατ. ευρώ


Μετά από έναν ολόκληρο αιώνα, αλλαγή σκυτάλης για το ιστορικό Συγκρότημα.
Νέα εποχή πλέον για τα ΜΜΕ του ΔΟΛ, αφού πέρασαν από σαράντα κύματα προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν, έστω και με πολλές ελλείψεις σε προσωπικό. Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός που έγινε από την Grant Thornton και το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες» ανακήρυξε ως υπερθεματιστή των τίτλων και των συμμετοχών του Συγκροτήματος σε διάφορες εταιρίες τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Προσφορά 21 εκατ. ευρώ έκανε η κυπριακή εταιρία Vegata ενώ ο Ιβάν Σαββίδης πρόσφερε μόλις 11 εκατ. Επίσης η Alpha Bank με ένα ποσό 4 εκατομμυρίων περίπου απέκτησε τα ακίνητα του Οργανισμού. 

Πλέον, ο -συν τοις άλλοις- ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι των ΜΜΕ, κατέχοντας εφημερίδες (Το Βήμα, Τα Νέα), περιοδικά (Vita, Cosmopolitan), μεγάλο ποσοστό σε κανάλι εθνικής εμβέλειας (22,11% του Mega), ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό (Βήμα 99.5), ειδησεογραφικά site μεγάλης επισκεψιμότητας (in.gr, tovima.gr, tanea.gr), πολλούς ακόμα τίτλους αλλά και διάφορα υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού. Επίσης είναι κάτοχος πλέον του 50% των μετοχών της εταιρίας «Iris Εκτυπωτική» και το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής «Αργος». 

Μεγάλες οι αλλαγές που προμηνύονται, μετά και το μεγάλο μπάσιμο του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ΔΟΛ. Ειδικά στα υπόλοιπα ΜΜΕ που κατέχει ο ίδιος, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Με πολλά από αυτά να είναι ευθέως ανταγωνιστικά σε εκείνα που απέκτησε σήμερα...

Από τα χρήματα αυτά το 75% πάει στις τράπεζες (65%) και τους προμηθευτές (10%) ενώ το υπόλοιπο 25% του τιμήματος θα διατεθεί για τις υποχρεώσεις του ΔΟΛ σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς και για την εξόφληση των εργαζομένων. Αυτοί είναι ούτως ή άλλως οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης. 

Ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει πλέον καμία υποχρέωση απέναντί τους. Ξεκινάει εντελώς από το μηδέν, όποιους θέλει κρατάει με νέες συμβάσεις. Φυσικά αναλαμβάνει πλήρως το κόστος συντήρησης αυτών των ΜΜΕ αλλά και την εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού των «Αργος» και «Iris Εκτυπωτική».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *