Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Πρόταση: Να απαγορευτεί η χρήση των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αριδαίας όσο θα διαρκέσουν τα έργα του αποχετευτικού

Πριν από μερικές μέρες, ενεργοί πολίτες από την Αριδαία πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε μπροστά στο Δημαρχείο Αλμωπίας διαμαρτυρόμενοι για τα υψηλά επίπεδα σκόνης εξαιτίας του έργου του αποχετευτικού δικτύου.
 
Ενός μεγάλου και σοβαρού έργου εκατομμυρίων ευρώ που αρχικά διεκδικήθηκε από την Δημοτική αρχή του Πέτρου Ζέρζη, δεν υλοποιήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή του Δημήτρη Πασόη και σήμερα η δημοτική αρχή του Δημήτρη Μπίνου, ανέλαβε το πολιτικό κόστος να το υλοποιήσει. Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα πολλές φορές κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο καθ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Γεωργίου έχει ζητήσει την συμπαράσταση των πολιτών καθώς και ζήτησε συγνώμη για τις όποιες αβλεψίες. Οι εν λόγω πολίτες είχαν εκδώσει και μια χαρακτηριστική ανακοίνωση για τις επιδιώξεις τους καθώς και για τις διεκδικήσεις τους η οποία είναι η ακόλουθη:

Και βέβαια το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης μας είναι έργο πρώτης προτεραιότητας και πρέπει κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει. Μέχρι τότε όμως, έχει ακόμα δρόμο…

Για το φλέγον ζήτημα της σκόνης που μας κατακλύζει και κυριαρχεί τους τελευταίους μήνες στην ατμόσφαιρα της πόλης μας δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί για να διαγνώσουμε τις συνέπειες στον οργανισμό μας. Ούτε είμαστε οι ειδικοί για να προσεγγίσουμε το θέμα επιστημονικά.

Όμως ως απλοί πολίτες που υφιστάμεθα άμεσα τις αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό μας, με τα αναπνευστικα προβλήματα, τις αλλεργίες… οφείλουμε να αντιδράσουμε και να διαμαρτυρηθούμε.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να πάψουμε να είμαστε παθητικοί θεατές και να εκφράσουμε την εντονη δυσαρέσκειά μας διαδηλωνοντας με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε, επιτέλους, τους ιθύνοντες να λαβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα.


Η Δημοτική αρχή 

Από την πρώτη ώρα που άρχισε να υλοποιείται αυτό το έργο, παράγοντες της Δημοτικής αρχής αλλά και προσωπικά ο Δήμαρχος σε καθημερινή βάση είναι παρόν στις εργασίες και παρεμβαίνει όταν διαπιστώνει ότι υπάρχουν προβλήματα. Ο κος Μπίνος μάλιστα κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ζητά από τους πολίτες να καταλάβουν την σημαντικότητα αυτού του έργου και ότι μπρος στην ταλαιπωρία, τα οφέλη του θα είναι πολλαπλά. Καταρχήν περιβαλλοντολογικά και στη συνέχεια βέβαια και την αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών.


Η πρόταση μας 

Από την στιγμή που πλέον υπάρχει μια συγκεκριμένη δυσαρέσκεια για την υφιστάμενη κατάσταση του έργου του αποχετευτικού της Αριδαίας, θα πρέπει οι πολίτες αλλά και η σημερινή διοίκηση να καταλάβουν ότι θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις οι οποίες ίσως να δυσκολεύουν προσωρινά εκ νέου τους πολίτες, ή ακόμη και να δυσαρεστήσουν κάποιους. Η πρόταση της εφημερίδας μας είναι να απαγορευτεί η διέλευση των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αριδαίας για όσο διαρκεί το έργο. Με αυτό τον τρόπο θα πέσουν οι ρύποι και η σκόνη ενώ θα μπορούν ευκολότερα και γρηγορότερα οι εργάτες του εργολάβου να υλοποιήσουν την κατασκευή και στη συνέχεια αποκατάσταση στο κέντρο της Αριδαίας. Είναι μια πρόταση ίσως σκληρή για κάποιους αλλά αναγκαία ώστε να σταματήσουν οι παρενέργειες. Προσωρινά λοιπόν τα αυτοκίνητα θα πρέπει να εξαλείφουν από το κέντρο. Μπορεί προσωρινά οι κάτοικοι της περιοχής να ζήσουν χωρίς να έχουν από κάτω το Ι.Χ. τους. Άλλωστε στο κέντρο της Αριδαίας κατασκευάστηκε ένας πεζόδρομος επί της οδού Κύπρου ο οποίος όμως λειτουργεί παροδικά και για λίγες ώρες το καλοκαίρι. Σύγχρονη και Ευρωπαϊκή πόλη λοιπόν με αυτοκίνητα στο κέντρο δεν νοείται. Άλλο ένα παράδειγμα κοντινό στην Αριδαία είναι και η Έδεσσα. Το κέντρο της είναι πεζοδρομημένο με τα θετικά και τα αρνητικά. Αν λοιπόν η Αριδαία θέλει σε πρώτη φάση να ηρεμήσει λίγο από την σκόνη και σε δεύτερη φάση να σκεφτεί την λύση της πεζοδρόμησης θα πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τη χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της Αριδαίας 
 
 
 
απο το Meapopsi.gr 
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *