Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Το σινεμά αποκτά το δικό του θερινό φεστιβάλ, στην πόλη της Έδεσσας! [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Παγωμένες μπίρες, οκλαδόν και πασατέμπο. Κάπως έτσι μοιάζει μια καλοκαιρινή νύχτα γεμάτη μπομπίνες, πανιά και φιλμ, που φέρνουν στα μάτια μας εικονογραφημένες διηγήσεις, μακιγιαρισμένες και καλλωπισμένες, για μια νύχτα αφιερωμένη στην 7η τέχνη.

Δράση και δράμα, φαντασία και ρεαλισμός, σκοτάδι και λάμψη, επιτίθενται ορμητικά στην οθόνη και αφορίζουν κάθε αδρανές συναίσθημα και κάθε συνηθισμένη νύχτα. Και μετά απ’ αυτά, καλλιτέχνες. Νέοι, αδηφάγοι και εριστικοί. Καλλιτέχνες που παρενοχλούν κάθε διάθεση εφησυχασμού και παραγκωνίζουν κάθε λάκτισμα υπνωτισμού. Και όλα αυτά, να κατατρύχουν τις αμυχές μια επαρχιώτικης πόλης. Όχι, όμως, για εχέγγυους καλλιτέχνες. Είμαστε στην Έδεσσα στο 2ο Εδεσσαϊκό Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών Μικρού Μήκους. Άλλη μια χρονιά έρχεται να μας βρει παρέα με ταινίες, προερχόμενες από κάθε κινηματογραφικό είδος, έργα που αποτυπώνουν το δικό τους ύφος μέσα από ολοδικές τους περιπέτειες, δράματα, κωμικά σχήματα, μυθοπλαστικά ψήγματα, κοινωνικές ανησυχίες, σκηνές τρόμου και αφιερώματα σε καλλιτέχνες που παγίωσαν την θέση τους στο κινηματογραφικό στερέωμα και κατάφεραν να μοιάζουν με σταρ μέσα από το πανί. Καλλιτέχνες καταγόμενοι από όλη την Ελλάδα, έρχονται να υπενθυμίσουν την αναγκαιότητα και την θέση της 7ης τέχνης, υποκλινόμενοι μπροστά στο κοινό της πόλης, γι’ αυτό κάντε ησυχία, πάρτε ποπκόρν και αφουγκραστείτε..
 
 Maria Sam:

"Ενα ευχαριστώ είναι λίγο να εκφράσει τη χαρά μας για όλους εσάς που ήρθατε να στηρίξετε αυτή την υπέροχη βραδιά!ευχόμαστε να συνεχιστεί ο θεσμός και για πολλά χρόνια ακόμα να μοιραστούμε μαζί τέτοιες μαγικές cinephile βραδιές!ιδαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στους δημιουργούς που για ακόμα μια χρονιά μας εμπιστεύτηκαν τις ταινίες τους!!"
 
 
 




 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *