Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Γιάννης Σηφάκης: Κατατέθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή η διάταξη για τους αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες γης τρίτων χωρών

Γιάννης Σηφάκης : Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο η διάταξη για τους αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες γης τρίτων χωρών.

Τα μεροκάματα των Αλβανών ( και άλλων εθνικοτήτων) εργατών γης είναι πλέον έξοδα που θα περνούν στα βιβλία του αγρότη.

Η διάταξη περιέχει απλουστευμένες διατάξεις με την τήρηση βιβλίου ημερήσιων δελτίων απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία.

Μετά την εξουσιοδοτική που ψηφίζεται αύριο από την Βουλή θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Εργασίας όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο μετάκλησης και τήρησης του βιβλίου ημερήσιων δελτίων απασχολούμενου προσωπικού για αγροτικές εργασίες.

Ο βουλευτής που ( μαζί με συναδέλφους του από την Ημαθία) ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την επεξεργασία και προώθηση της διάταξης ευχαριστεί την συντοπίτισσα μας Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο για την ανταπόκριση τους στο δίκαιο αίτημα των αγροτών που μετέφεραν οι βουλευτές.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου με μεθοδικότητα και συνέχεια.

Η πλήρης διάταξη που ψηφίζεται είναι η παρακάτω:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *