Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Αναγέννηση: Με όπλο τα νιάτα και το ταλέντο για την υπέρβαση

Δύο μήνες συμπληρώθηκαν απο την στιγμή που ξεκίνησε την προετοιμασία της για την σεζόν η Αναγέννηση Γιαννιτσών, η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες από κάθε άλλο σωματείο του νομού Πέλλας ψάχνει να βρει την παλιά της αίγλη.

Τα τελευταία 4 χρόνια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά, από την Β´ εθνική έπεσε στην Γ´ εθνική από την Γ´ εθνική στην Α´1 όπου στα 2 χρόνια παρουσίας της εκεί, μόνο θετική δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις την πορεία της, το γεγονός ότι η ομάδα δεν πρωταγωνίστησε στην Α´1, αποτελεί αποτυχία, την πρώτη χρονιά σώθηκε στο παραπέντε, ενώ πέρσι σχετικά άνετα με τρελή κούρσα στον 2ο γύρο άλλα μόνο ως εκεί.

Η φιλοσοφία της ομάδος έχει αλλάξει ριζικά ο Κ Σαββουλίδης πρόεδρος της τα τελευταία 3 χρόνια συνεχίζει στον προεδρικό θώκο μια που ουσιαστικά ήταν ο μόνος ενδιαφερόμενος και στην γενική συνέλευση του καλοκαιριού μια που τα απομεινάρια των χρεών του ΤΑΠ βαραίνουν κακώς το ΑΦΜ του συλλόγου και απομακρύνουν υποψήφιους μνηστήρες για την ομάδα.

Η φιλοσοφία του να παίξουν στην ομάδα παιδιά της Ακαδημίας της Αναγέννησης και η ομάδα να αποτελείτε μόνο απο δικούς της παίκτες και όχι παίκτες για ένα χρόνο , είναι η κύρια και πάγια τακτική του. (μια φιλοσοφία που έχει αρκετούς υποστηρικτές εν μέρη γιατι πολύ τον κατηγορούν ότι δεν ενισχύει την προσπάθεια με 3-4 έμπειρους παίκτες ώστε η ομάδα να απογειωθεί) , η εμμονή του αυτή είναι ένα μεγάλο στοίχημα φέτος, γιαυτό αν και κατά πόσο μπορεί η ομάδα με αυτά τα νεαρά παιδιά και κόντρα στα προγνωστικά να μπει σφήνα στην διεκδικήσει τίτλου. Πολλοί δεν το πιστεύουν, ο ίδιος όμως το πιστεύει απόλυτα.

Σίγουρα η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά που θα δείξει αν και κατά πόσο μπορούν αυτά τα νεαρά ταλαντούχα παιδιά από μόνα τους να σηκώσουν το βαρύ όνομα.

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών έχει ένα ρόστερ 25 παιδιών που προέρχονται από τα φυτώρια της και έχει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας της κατηγορίας με 17,3 μέσο όρο ηλικίας, οι παίκτες παίζουν μαζί από παιδιά έχουν σηκώσει στο παρελθόν πρωταθλήματα παιδικών πρωταθλημάτων του νομού Πέλλας και φέτος οι περισσότεροι (ο βασικός κορμός) μετρά και 2 χρόνια εμπειρίας στην Α΄1.

Σε λίγο καιρό το πρωτάθλημα ξεκινά και πραγματικά όλοι περιμένουν την αντίδραση αυτής της ομάδος, το ταλέντο και τα νιάτα μπορούν κόντρα στην εμπειρία; ο χρόνος θα το δείξει. Πάντως ο ιστορικός σύλλογος , χρήζει να έχει τον σεβασμό ομάδων και διαιτητών για αυτά που πρόσφερε και ενδεχομένως θα προσφέρει τα επόμενα χρόνια στο ποδόσφαιρο του νομού και γενικά κάτι που δυστυχώς δεν είχε τα προηγούμενα 2 χρόνια στην κατηγορία.


Γιώργος Χατζηχρήστος | matiespellas.gr

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *