Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Σπάνια photo: Η Θεσσαλονίκη, αγνώριστη, το 1860 πριν την κατεδάφιση του τείχους [ΕΙΚΟΝΕΣ]

"Η μοναδική μέχρι σήμερα φωτογραφική αποτύπωση της παραλίας της Θεσσαλονίκης πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους"


Είναι μια από τις καλύτερες σελίδες στο FB. Η ομάδα Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης – Old Photos of Thessaloniki χαρίζει σε θεσσαλονικείς και μη, ένα μοναδικό, ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο. Πολλές δεκαετίες πριν όταν η Θεσσαλονίκη ήταν μια άλλη, αγνώριστη πόλη.

Χθες στην συγκεκριμένη σελίδα, αναρτήθηκε μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες της συμπρωτεύουσας, λόγω της σπουδαιότητας και της μοναδικότητάς της.

Όπως διαβάζουμε στο κείμενο της ανάρτησης πρόκειται για τη «μοναδική μέχρι σήμερα φωτογραφική αποτύπωση της παραλίας της Θεσσαλονίκης πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους. Χρονολογία κατά προσέγγιση στα μέσα της δεκαετίας του 1860, οπωσδήποτε πριν το 1867. Μια ιστορική λήψη για την οποία όλοι εμείς στις Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης αισθανόμαστε δικαιολογημένα υπερήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε να σχολιάσουμε και να την κάνουμε γνωστή στα μέλη μας και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το παρελθόν της πόλης μας»



Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από τον Λευκό Πύργο και δείχνει μια άλλη, μια διαφορετική Θεσσαλονίκη, που σου προκαλεί δέος και συγκίνηση.

Βρισκόμαστε περίπου 60 χρόνια πριν τη μεγάλη πυρκαγιά και βλέπουμε το παραθαλάσσιο τείχος λίγα χρόνια πριν την κατεδάφισή του. Μια εικόμα, χίλιες πραγματικά λέξεις…

Δείτε μερικές ακόμα υπέροχες φωτογραφίες που έχουν ανέβει στην ομάδα!
 
 
 






1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *