Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Σκύδρας πρόγραμμα εξετάσεων προληπτικού ελέγχου οστεοπόρωσης

Πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Σκύδρας πρόγραμμα εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση.


Ως συνέχεια του σεμιναρίου για τις Α΄ Βοήθειες – ΚΑΡ.Π.Α. (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), που είχε πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, ο Δήμος Σκύδρας διοργάνωσε και υλοποίησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας και στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας στην Καλή, από τη Δευτέρα 23 έως την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017,πρόγραμμα εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, συνδυάζοντάς το, καίρια, με την 20η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (IOF).

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Κέντρο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.). με σκοπό την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και μέσω αυτού εξετάστηκαν δωρεάν 344 γυναίκες.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε ότι ο Δήμος, έχοντας συναίσθηση του κοινωνικού του ρόλου, στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του και σε αγαστή συνεργασία και φροντίδα με συναρμόδιους φορείς καταβάλλει, γενικότερα, κάθε εφικτή προσπάθεια κι ενέργεια, όπως οι προαναφερόμενες, προκειμένου να συμβάλλει στην υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας πάνω στα ζητήματα της πρόληψης και της προστασίας της υγείας και της ποιότητας της ζωής τoυς.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία και την επιτυχία των παραπάνω το Ε.Δ.Δ.Π.Π.Υ. και τον Πρόεδρό του Γιώργο Πατούλη Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και Δήμαρχο Αμαρουσίου, τους συνεργάτες της Αιρετούς και τα Στελέχη του Δήμου διαβεβαιώνοντας ότι ανάλογες δράσεις θα υποστηριχθούν και θα υλοποιηθούν και στο μέλλον.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *