Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Οι καλύτεροι κινηματογραφιστές όλων των εποχών

Οι ταινίες έχουν πολλά χαρακτηριστικά αλλά είναι και μερικά από τα στοιχεία τους, τα οποία μπορούν με ευκολία να κλέψουν την παράσταση. Ένα από τα πράγματα που σίγουρα παίζουν μεγάλο ρόλο είναι τα πλάνα που βλέπουμε.


Κινηματογραφιστής είναι το άτομο που είναι επικεφαλής του προσωπικού που ασχολείται με την κάμερα στα γυρίσματα μιας ταινίας, αλλά και σε τηλεοπτικές παραγωγές, ζωντανές μεταδόσεις κ.λπ.Η μελέτη και η άσκηση της ειδικότητας αυτής αναφέρεται με τον όρο κινηματογραφία.

Μερικοί δημιουργοί ταινιών έχουν την άποψη ότι κινηματογραφιστής είναι το άτομο που διευθύνει τις κάμερες και τον φωτισμό και ο διευθυντής φωτογραφίας έχει να κάνει με τις φωτογραφικές πτυχές του φιλμ, όπως το καδράρισμα, τα κουστούμια, το μακιγιάζ και τον φωτισμό της ταινίας, αλλά και το ρόλο του βοηθού παραγωγής στη διόρθωση χρωμάτων.

Παρακάτω στο σχετικό βιντεάκι μπορείτε να δείτε ποιοι είναι οι καλύτεροι κινηματογραφιστές όλων των εποχών, ανάλογα και την εποχή τους.

10 – The beginnings, Billy Bitzer

9 – The Golden Age, Gregg Toland

8 – Transition to color, Robert Burks

7 – Technicolor and Cinemascope, Freddie Young

6 – New Hollywood, Vittorio Storaro

5 – Europe, Sven Nykvist

4 – Around the world, Kazuo Miyagawa

3 – 80’s and 90’s, Janusz Kaminski

2 – Women, Maryse Alberti

1 – Today, Roger Deakins


Δείτε το βιντεάκι

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *