Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Σκόπια: Η Εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το όνομα

Σαφές μήνυμα προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να μείνει άπραγη κι αμέτοχη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.


«Σε ένα τέτοιο θέμα βασικό γιατί την πατρίδα μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να μείνει αδιάφορη, θα πάρει και αυτή τη θέση της. Όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση και λοιπά, αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος προαναγγέλλοντας, μάλιστα, ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο.

Αναφερόμενος, από την πλευρά του, στο Σκοπιανό, ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, σημείωσε πως «εάν τυχόν πίσω από αυτά κρύβονται αλυτρωτικές βλέψεις, θα είναι πραγματικά ένα θέμα που δεν θα κλείσει αλλά απλά θα ανοίξει».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών επισήμανε ότι «έχουμε ένα επιπρόσθετο λόγω ευαισθησίας ως εκκλησία για το γεγονός ότι τον όρο μακεδονική, χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *