Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Επιστολή διαμρτυρίας για τη χρήση των Δημοτικών Λουτρών του Λουτρακίου - Αριδαίας!

Αριστοτέλης Φράγκος 
Καλαμάτα 7.1.2018


Κύριοι!


Τελώντας σε διακοπές το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς στο Λουτράκι Αριδαίας, επισκεφτήκαμε στις 31.12.2017 με τη γυναίκα μου κι ένα συγγενικό ζευγάρι τα πολυδιαφιμιζόμενα λουτρά Πόζαρ που εποπτεύονται από το Δήμο Αλμωπίας και με περίσσια θέληση και περιέργεια αποφασίσαμε να γευτούμε την ιαματική τους δράση.

Ιαματική δράση ή ανακούφιση μπορεί να προσφέρουν τα Λουτρά, δυστυχώς οι υπηρεσίες που προσφέρονται για τα 15 ευρώ που πληρώσαμε για εισιτήριο τριών ατόμων και για είκοσι λεπτά χρήση της πισίνας, τις θεωρώ τελείως εκμεταλλευτικές για τα όσα άτομα επισκέπτονται αυτούς τους ''τριτοκοσμικούς'' χώρους.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξα, όταν διαπίστωσα πως ο περιβόητος χώρος της ανακούφισης δεν διαφέρει από τα υγρά υπόγεια βασανιστηρίων του μεσαίωνα, καθώς στερείται παντελώς της υποτυπώδους υγιεινής προστασίας και μέσων εξυπηρέτησης και εξηγούμαι: Πρώτον, στο γυμνό δάπεδο που υποχρεώνεσαι να περπατάς ελλοχεύει ο κίνδυνος μηκυτών. Δεύτερον, ελλείψει στεγανών χώρων, ευθύς και κρεμάσεις τα ρούχα σου στα κρέμαστρα που είναι προσαρμοσμένα στους μουσκεμένους τοίχους, τα παραλαμβάνεις μετά το μπάνιο, σαν να τα έχεις μόλις ξεπλύνει. Και τρίτον, εδώ θα επισημάνω ξανά το σημείο της στείρας εκμετάλλευσης, διότι όταν ο χώρος διαθέτει μια καμπίνα, τότε ο χρόνος της απόλαυσης μετρά αντίστροφα, καθότι μέχρι να γδυθούν και να ντυθούν τα τρία άτομα, τα υπολειπόμενα υποτίθεται είκοσι λεπτά για μπάνιο, τα έχει αποκεφαλίσει ο Ηρώδης.

Κύριοι, η ευθύνη σας έναντι αυτής της εθνικής φυσικής κληρονομιάς που με περιφρόνηση θεωρώ πως διαχειρίζεστε, δεν αφορά μόνο εσάς, αλλά αφορά πρωτίστως όλους τους Έλληνες, όλη την Ελλάδα καθώς και όλους τους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας. Μην επαναπαύεστε λοιπόν σε πρόσκαιρες δοξασίες πως επιτελείται κάποιο ''θεόσταλτο'' έργο και κυρίως μην υποτιμάται την νοημοσύνη του κόσμου.

Αν ωστόσο αυτές οι απαράδεκτες συνθήκες μα και οι ποταπές υπηρεσίες που λειτουργούν σήμερα τα λουτρά σας κολακεύουν και σας καθιστούν υπερήφανους ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, τότε δεν έχω παρά να ζητήσω συγγνώμη για τις παρατηρήσεις μου και, να σας μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήριά μου για την περαιτέρω ευόδωση του έργου σας.


Με τιμή

Αριστοτέλης Φράγκος

3 comments:

  1. Πες μας κυριε σε ποια χώρα η άλλο μέρος στην Ελλάδα έχει αυτά που ζητάς; Προφανώς δεν είχες διάθεση να περάσεις καλά και σου έφταιγαν τα πάντα. Εννοείται πως πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αλλά εσύ τα παρουσιάζεις σαν το χειρότερο μέρος. Κάτσε εκεί που είσαι και όταν μάθεις ότι βάλανε κόκκινο χαλί στις πισίνες τότε έλα και θα σου κάνουμε δώρο το 3μερο σου. Ξινομουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 15 Eυρώ αγαπητέ κύριε ήταν για 3 άτομα. Δηλαδή 5 ευρω ο καθένας όσο ένας καφές στη πόλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λουτρά έχουν χάλι, στα ιαματικά που πέφτει νο νερό με δύναμη μπορείς να κάνεις άριστο υδρομασάζ, αλλα εκείνη η αντιαισθητική σπασμένη σωλήνα, πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να διορθωθεί; Τώρα διανύουμε χειμώνα και όποιος βγαίνει από τα μπάνια ξεπεγιάζει, δεν θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι τέλος πάντων ; Πόση επιείκεια θα δείχνουμε ακόμη για πράγματα που δεν κοστίζουν, αλλά με λίγα χρήματα θα γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο. Η κρεμάστα είναι το κερασάκι στην τούρτα, που φανερώνει την ποιότητα της προσφοράς στους λουόμενους και προσοχή στις σακκούλες με τα ρούχα γιατί μπορεί να σας κλέψουν τι άλλο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *