Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Επίδομα παιδιού 2018: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.


Στα τέλη Μαρτίου και πριν από το Πάσχα, θα δοθεί η α' δόση του επιδόματος παιδιού, με τα στοιχεία της εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης του 2017 και τα περσινά Α21, όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) Στυλιανός Πλιάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το νέο Α21 θα υποβληθεί, μετά το Πάσχα, και στις επόμενες δόσεις θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης του 2018.

Το επίδομα παιδιού θα πληρώνεται πλέον σε έξι διμηνιαίες δόσεις, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, θεσπίστηκε το «επίδομα παιδιού», που καταβάλλεται από 1/1/2018 και αντικαθιστά το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων–πολυτέκνων.

Το νέο επίδομα καταβάλλεται, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και το λεγόμενο «ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα», κατά τα πρότυπα του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων.

Ως ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, εξαιρουμένων των επιδομάτων που δεν προσμετρώνται στο φορολογητέο εισόδημα, όλων των μελών της οικογένειας, διαιρούμενο με τη λεγόμενη κλίμακα ισοδυναμίας.
Για τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών, προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, ως εξής:

Α΄ κατηγορία: Έως 6.000 ευρώ.

Β΄ κατηγορία: Από 6.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ.

Γ΄ κατηγορία: Από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *