Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Σκοπιανό: Συμφωνία για την ονομασία της χώρας έως τον Ιούλιο

Την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, το καλοκαίρι, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF.


«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις μέχρι τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο», είπε ο Ζάεφ.

«Έχουμε μια αυτόματη πρόσκληση, που σημαίνει ότι οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ θα αρχίσουν να επικυρώνουν την ένταξη μας (στη Βορειοατλαντική Συμμαχία) αμέσως μόλις εμείς και η Ελλάδα ανακοινώσουμε ότι το πρόβλημα λύθηκε», πρόσθεσε.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.


Ζαεφ: Το δημοψήφισμα δεν είναι εμπόδιο

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πάντως την Τετάρτη ότι η στάση του κυβερνώντος κόμματος (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας – SDSM) είναι υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα, παρά την ύπαρξη ενστάσεων από τον κυβερνητικό εταίρο του, DUI (Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση) και του επικεφαλής τους, Αλί Αχμέτι, σύμφωνα με το cnn.gr.

«Δεν θεωρώ αυτό το θέμα εμπόδιο. Το θεωρώ μια πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα ότι η λύση θα είναι μόνιμη και θα παραμείνει έτσι μια για πάντα. Δεν είναι κάτι τόσο τρομακτικό ή τραγικό ή αδύνατο, επειδή τα δημοψηφίσματα διεξάγονται σύμφωνα με το νόμο και με ταχεία διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ξεκαθαρίζοντας ότι «πριν από το δημοψήφισμα οι πολιτικοί πρέπει να εκφράσουν τη γνώμη τους, για να βοηθήσουν το έθνος να αποφασίσει».




Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *