Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Συγκλόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης: Έλληνες αδέρφια μου, φασίστες, τρομοκράτες [ΒΙΝΤΕΟ]

Φανερά συγκινημένος εμφανίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Μακεδονικό. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ο οποίος αποθεώθηκε από τους εκατοντάδες χιλιάδες που δίνουν το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού στο Σύνταγμα, μίλησε, όπως είπε, με λόγια σταράτα, έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα Σκόπια.

«Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ» ανάφερε ο μουσικοσυνθέτης στο ξεκίνημα της ομιλίας του, στέλνοντας ένα ενωτικό μήνυμα.

«Έμαθα να μιλώ με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ. Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ γι αυτό» είπε, μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης, ξεσηκώνοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι φωνάζουν «Μίκη, αλλάζεις την Ιστορία».

Αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που όπως είπε χαρακτηριστικά «μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό» 
«Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».
«Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το Έθνος.
Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Τα Σκόπια παραμορφώνουν την Ιστορία»

Παράλληλα, ο Μίκης Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα Σκόπια, κατηγορώντας τα ότι «με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας». «Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών και να έχουν την αντίληψη πως είναι απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου» ανέφερε κάνοντας λόγο για μια κολοσσιαία προπαγάνδα που παρέσυραν σε αυτή τη γελοιότητα σημαντικό αριθμό χωρών.

«Είμαστε άξιοι της μοίρας μας»

Την ίδια στιγμή αναφερομένος στο θέμα των Σκοπίων είπε, ότι αν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων, χωρίς οι Σκοπιανοί να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής, προκειμένου να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για να μπορούν αύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
«Θα ανοίξουμε τις πόρτες να επικρατήσει ένα ιστορικό ψέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μύδροι Θεοδωράκη κατά Ζάεφ: «Νομίζει ότι οι Έλληνες θα κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;»

Κάνοντας ειδική αναφορά στις περίφημες παραχωρήσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, τις χαρακτήρισε «σκέτο κουτόχορτο και κουτοπονηριά, που απευθύνονται σε ηλίθιους». Επισήμανε δε, ότι η ονομασία του όποιου αεροδρομίου της χώρας είναι στη δική τους ευχέρεια να ξαναλλάξει.
«Τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια και ζητώ συγγνώμη γι' αυτή την έκφραση» είπε με επικριτικό ύψος ο κ. Θεοδωράκης.

Ζήτησε δημοψήφισμα

«Απευθύνουμε έκκληση στους βουλευτές, που έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν δημοψήφισμα, να προκαλέσουν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και να κινητοποιήσουν αυτό το εθνικής σημασίας ζήτημα», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο Μίκης Θεοδωράκης, προσθέτοντρας ότι «μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς, να οικειοποιούνται στο μέλλον μέσω του ονόματος Μακεδονία, ένα αναπόσπαστο τμήμα του ελληνισμού».
«Πιστεύω απόλυτα, αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Και πιστεύω απόλυτα ότι είμαστε ενωμένοι, γιατί ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μας, είμαστε όλοι πατριώτες», πρόσθεσε.
Τέλος, έστειλε ηχηρό μήνυμα στα Σκόπια, λέγοντας πως η «Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική».
Με τη φράση «Ζήτω ο ελληνικός λαός» ο μουσικοσυνθέτης ολοκλήρωσε την ιστορική ομιλία του, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των διαδηλωτών.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *