Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Μάγδα Προκοπίδου: "Αριδαία, τοπίο στη σκόνη ή μια σκονισμένη πολιτεία"

Πρώτα - πρώτα να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Οι προθέσεις μου είναι πέρα για πέρα καλοπροαίρετες και χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης απέναντι σε κανέναν.


Κάθε έργο που σχεδιάζεται και πραγματοποιείται στην Αλμωπια, είναι καλοδεχούμενο, πόσο μάλλον αυτό του νέου αποχετευτικού δικτύου της έδρας του Δημου μας, της Αριδαιας. Έργο που η χρησιμότητα του είναι βέβαιο ότι θα λύσει προβλήματα τόσο λειτουργικά, οσο και περιβαλλοντικά.

Όμως τι γίνεται όταν ανακύπτουν προβλήματα ως απόρροια της κατασκευής αυτού του μεγάλου έργου υποδομής;

Ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου, αλλά και ως επαγγελματίας και ως μόνιμος κάτοικος Αριδαιας, δεν μπορώ να μην εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου γι αυτό που στο σύνολο τους βιώνουν οι συνδημότες μου. Δυσαρέσκεια βεβαίως που πηγάζει από παραλήψεις είτε του ανάδοχου του έργου, είτε της δημοτικής μας αρχής.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις, σε μόνιμη βάση, μέχρι να "ρίξουν" άσφαλτο στα σημεία που ήδη έχουν σκάψει;

Είναι φανερό ότι οι κάθε είδους μετακινήσεις για όλους είναι μια περιπέτεια από τα βαθουλώματα και τα εξογκώματα που δημιουργούνται στο οδόστρωμα. Για τους πεζούς κάθε ηλικίας μονίμως ενεδρεύει ο κίνδυνος ατυχήματος. Τα κάθε είδους τροχοφόρα εκτός από τις ζημιές που υφίστανται, κινούνται στους δρόμους με ελιγμούς, με το βαθμό επικινδυνότητας να είναι στα ύψη. Στα σπίτια και στα καταστήματα η σκόνη εγκαθίσταται και δύσκολα φεύγει.

Πρωτίστως όλοι οι κάτοικοι της Αριδαιας αλλά και κάθε επισκέπτης, υφίσταται το μαρτύριο της σκόνης στα μάτια. Όμως το μέγιστο πρόβλημα με τη σκόνη είναι αυτό της εισπνοής, με ο,τι αυτό συνεπάγεται, με τις αλλεργίες και τα προβλήματα που δημιουργεί ή θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα στο αναπνευστικό σύστημα.

Θέλω να απευθύνω ένα κάλεσμα σε φορείς της πόλης μου. Όπως στον Εμπορικό Σύλλογο, σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, στην Ιατρική Κοινότητα, σε Συλλόγους Γονέων, να στείλουν έστω μια επιστολή διαμαρτυρίας που να έχει τη μορφή παρακινησης προς τη Δημοτική μας Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της, προβαίνοντας στις ελάχιστες ενέργειες, ώστε να ομαλοποιηθούν και να καταβρέχονται σωστά όλοι οι δρόμοι, μέχρι την τελική αποκατάσταση του.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

10 comments:

  1. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΓΔΑ ΜΟΥ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑΜΑΞΙΑ ΤΟΥ, ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τους σωληνεσ νερου που ειναι απο αμιαντο!!!! θα μας πει κανενασ κατι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ δεν έχει υπάρξει τόσο μεγάλη ΑΜΕΛΕΙΑ από τους πολίτες για τη δημόσια υγεία που έχει ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΕΙ εδώ και 2 χρόνια.

    Αλλά πάνω από όλα δεν έχει υπάρξει πιο ΑΝΑΛΓΗΤΗ και ΑΔΙΑΦΟΡΗ στις ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ δημοτική αρχή που πουλάει ΠΑΡΑΜΥΘΙ για το συγκεκτριμένο έργο βάζοντας πλάτη στον εργολάβο.

    Ας φάνε την ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ σκόνη τα παιδιά μας εδω και 2,5 χρόνια και όταν θα θερίζουν οι καρκίνοι του πνέυμονα και του στομάχου θα αναρωτιόμαστε γιατί

    να μη μιλήσω για διακοπές νερού και ρεύματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πάει άλλο, τα παιδιά μας είναι συνέχεια στους γιατρούς, άρρωστα και βήχουν από τη σκόνη. Είμαστε μονίμως κλεισμένοι στα σπίτια μας. Ρε σεις δεν ντρέπεστε λίγο; Ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό έργο το καναντήσατε σαν τα μούτρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΛΑΓΗ ΤΙΤΛΟΥ: "ΑΡΙΔΑΙΑ, ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μια χαρα τα λεει η μαγδα, δεν καταλαβα τι θελετε τι περιμενετε πια κυριοι του δημου; τα παιδια μας κλεισμενα σπιτια μεσα εδω και πολλους μηνες, ντροπη σας να μην εχετε κλεισει ακομα τισ λακουβεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KA8E FORA POY VREXEI GINETAI TIS **TANAS MESA STIN POLI. AN EINAI DINATON NA MHN TA VLEPOUN AYTA OI DIMARXOI KAI OI ALLOI. PROX8ES EPESA SE MIA TRIPA KAI XTYPHSA TO PODI MOY, EYTYXOS OXI SOVARA ALLA GLITOSA STO TSAK. THN EPOMENH FORA 8A PESEI POLU KSYLO NA TO KSERETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν φταιει ο μπινος
    ο κοσμος φταιει που τους χαμογελάει αντι να τους φτυνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *