Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Τα ποιήματα του Ευάγγελου Τσαβδάρη μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Γεωργίας Μπλάγκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ποίηση του Ευάγγελου Τσαβδάρη, αποτυπωμένη στο χαρτί ή σε μια διαδικτυακή ανάρτηση, σίγουρα αιχμαλωτίζει και μαγεύει τον αναγνώστη.

Τι γίνεται όμως όταν οι στίχοι του ποιητή αποκτούν εικόνα και ήχο, μέσω της ματιάς μιας επαγγελματία σκηνοθέτιδος; 

Αυτήν την απορία μας λύνει η εξαίρετη σκηνοθέτις Γεωργία Μπλάγκου, που μαγεμένη από τις δημιουργίες του Ευάγγελου, επιμελήθηκε οπτικοακουστικά τρία υπέροχα ποιήματά του, τα ''Τα πρώτα σημάδια της αλλαγής σου''  ,  ''Καλύτερα να μην αγγίζεις τις αναμνήσεις''  και  ''Πώς πεθαίνει ο ποιητής μέσα μου''.


Μπορείτε να τα απολαύσετε στα παρακάτω βίντεο..







Λίγα λόγια για την ταλαντούχα σκηνοθέτη..

Η Γεωργία Μπλάγκου είναι απόφοιτος Θεατρολογίας του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, ενώ έχει σπουδάσει και σκηνοθεσία κινηματογράφου. Έχει δημιουργήσει την ''ΞΕΝΟΦΟΝ ΦΙΛΜΣ'', κι έχει στο ενεργητικό της 14 ταινίες μικρού μήκους, με συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ με μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Πέρα από τον κινηματογράφο, ασχολείται με την ποίηση και τη φωτογραφία.






































ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *