Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Στην ημερίδα του Μ.Χ.Σ. Προμάχων με θέμα την Μακεδονική παράδοση της Αλμωπίας

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στο "Ξενιτιδειο" Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλμωπίας στις 19:00, ο Μορφωτικός & Χορευτικός Σύλλογος Προμάχων "Οι Πρόμαχοι" με την υποστήριξη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα την Μακεδονική παράδοση της Αλμωπίας. 
 
Η ημερίδα πήρε σάρκα και οστά στα πλαίσια της διαφύλαξης και μετάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομίας και οι θεματικές ενότητες που περιέχονται ευελπιστούμε να ενημερώσουν και να καλύψουν το κενό που υπάρχει. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης καθηγητής του ΠΑΜΑΚ στο Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και τον πλαισιώνουν ο κ. Γεώργιος Τάτσιος πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και ο Ιωάννης Γεωργίου (εκπαιδευτικός).


Η κατάμεστη από ακροατές αίθουσα του Ξενιτίδειου πολιτιστικού κέντρου.

Το θερμό καλωσόρισμα του προέδρου του συλλόγου Χρήστου Μπάτση και τα πύρινα επιβεβαιωτικά λόγια του περί της μη παραδόσεως των Ιερών μας σε κανέναν επιβουλέα.

Η ήρεμη και σαρωτική συγχρόνως ομιλία του προέδρου της ΠΟΠΣΜ Γιώργου Τάτσιου, και η κατάρριψη, σημείου προς σημείο, όλων των σαθρών επιχειρημάτων των εγχώριων και ξένων παραχαρακτών της ιστορικής αλήθειας.

Η άκρως ενδιαφέρουσα και επιστημονική ανάλυση του καθηγητή του ΠΑΜΑΚ στο Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Κωνσταντίνου Νιχωρίτη, με πλήθος στοιχείων και ιστορικών τεκμηρίων περί της ορθότητας των επιχειρημάτων του.

Οι τοποθετήσεις των επισήμων φορέων της τοπικής και περιφερειακής πολιτικής αρχής με την δική της οπτική περί του ζέοντος θέματος.

Μα πάνω από όλα, η λεπτομερέστατη ομιλία, του εκ Προμάχων καταγόμενου εκπαιδευτικού Ιωάννη Γεωργίου, που δεν άφησε καμιά υπόνοια, κανένα γκρίζο σημείο, καμιά αμφισβήτηση, για την παράδοσή μας, την ιστορία μας και την αδιαπραγμάτευτη Ελληνικότητά μας. Μια ομιλία – ράπισμα προς πολλές κατευθύνσεις, μια ομιλία μπούσουλας, που πρέπει να αποστηθίσουμε όλοι και να την έχουμε βαθιά μέσα στο πιο μύχιο στεγανό της ψυχής μας, δίπλα σε αυτό του «Πιστεύω εις έναν Θεό…..».




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *