Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ασύλληπτη προπαγάνδα: Σκοπιανές ΜΚΟ κατηγορούν την Ελλάδα για... γενοκτονία «Μακεδόνων»

Ανιστόρητοι, προκλητικοί και επικίνδυνοι – Μας κατηγορούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με την... αμέριστη βοήθεια του καθεστώτος Ερντογάν και «συμπαραστάτη» το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu»


Επιμέλεια: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Σε ένα βρώμικο παιχνίδι εντυπώσεων, με «δεκανίκι» το καθεστώς Ερντογάν και «μπροστάρη» το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu», επιδίδονται πλέον τα Σκόπια, βάζοντας «φωτιά» στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για το ονοματολογικό και κατηγορώντας ανοικτά τη χώρα μας για «γενοκτονία της μακεδονικής μειονότητας».

Τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων που δημοσιεύεται την Τετάρτη (07/03/2018), φέρει τίτλο «Η Ελλάδα κατηγορείται για “γενοκτονία” του Μακεδονικού λαού» και προξενεί ιδιαίτερα δυσάρεστες εντυπώσεις για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το άρθρο που υπογράφει ο Μπαϊράμ Αλτούγκ, «Μακεδονικές ΜΚΟ χτυπούν την Αθήνα αλλά και διεθνείς οργανισμούς με αφορμή τη μια διαμάχη πολλών δεκαετιών». Το πλέον απίστευτο είναι πως οι ίδιες ΜΚΟ κατηγορούν τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ειδικότερα κατά των Σκοπιανών, τα οποία χρονολογούνται από το 1913, ήτοι από την περίοδο του Δεύτερου Βαλκανικού Πολέμου (29 Ιουνίου - 31 Ιουλίου 1913)!

Ο συντάκτης του κειμένου επικαλείται, ειδικότερα, κοινή δήλωση στην οποία προέβησαν η «Διεθνής Μακεδονική Κίνηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», η «Ηνωμένη Μακεδονική Διασπορά», το «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» και το «Μακεδονικό Δίκτυο Παγκόσμιου Συντονισμού».

Στη δήλωση, η οποία εκδόθηκε από τα κοινά γραφεία των ΜΚΟ που εδρεύουν στη Γενεύη της Ελβετίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «ο Μακεδονικός λαός δεν μπορεί πλέον να ανέχεται το αβάσταχτο βάρος της αδικίας που υφίσταται σε βάρος του από την Ελλάδα, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, διαμέσου των εν εξελίξει “συζητήσεων” για την ονομασία της χώρας τους, που ξεκίνησαν το 1993».



Σε ρόλο διπλωματικού «εμπρηστή» η Άγκυρα
Σε τόνο προκλητικό και απόλυτα ανιστόρητο, οι σκοπιανές ΜΚΟ επιμένουν στην ανακοίνωσή τους πως «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν της και να αναγνωρίσει μια και καλή δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα εγκλήματα πολέμου και τη γενοκτονία που έχει διαπράξει σε βάρος της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα από το 1913».

Το περιεχόμενο, αλλά και το ύφος του κειμένου καταδεικνύουν μια σαφώς υπερεθνικιστική τάση που έχουν οι συγκεκριμένες σκοπιανές οργανώσεις, καθώς η ρητορική που χρησιμοποιούν, θυμίζει κατά πολύ δηλώσεις που έκανε το ανιστόρητο και εξτρεμιστικό κόμμα VMRO-DPMNE του άλλοτε πρωθυπουργού της γείτονος, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ωστόσο, το χειρότερο όλων είναι ότι τέτοιες απαράδεκτες ανακοινώσεις βρίσκουν «γόνιμο» έδαφος στα τουρκικά Μέσα και δη στο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας, το «Anadolu».

Με απλά λόγια, διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως οι προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας έχουν καταστεί «χώρος και χορός για δύο», καθώς η Άγκυρα επιχειρεί με κάθε μέσο να βάλει «πόδι» στη διαπραγμάτευση της χώρας μας με τα Σκόπια, σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, κινείται εδώ και αρκετό καιρό ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει αποκαλέσει πολλές φορές τους Σκοπιανούς «αδέρφια του».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *