Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Αυθαίρετα: Πώς οι ιδιώτες μπορούν να αγοράζουν τα καταπατημένα

Σχέδιο που προβλέπει το δικαίωμα εξαγοράς των καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου από όσους ιδιώτες τα κατέχουν αυθαίρετα εδώ και δεκαετίες σε όλη την Ελλάδα, προωθεί η Κυβέρνηση.


Μέσω του σχεδίου αυτού επιδιώκει να διασφαλίσει πρόσθετα έσοδα για τον Κρατικό προϋπολογισμό.

Όποιος κατέχει αυθαίρετα με ή χωρίς τίτλους, δημόσιο ή ανταλλάξιμο ακίνητο που ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, καταγεγραμμένο ή μη, με ή χωρίς κτίσματα, θα μπορεί να ζητήσει την εξαγορά αυτού, εφόσον κατέχει το ακίνητο επί τουλάχιστον ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς διακοπή και εφόσον η κατοχή συνεχίζεται μέχρι την ημέρα έναρξης του προγράμματος.

Στο παρελθόν είχαν εφαρμοστεί και άλλα αντίστοιχα προγράμματα σκόνταφταν όμως στο ύψος της οικονομικής απαίτησης.

 
 
Πηγή: εφημερίδα Δημοκρατία

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *