Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Περισσότεροι από 700 μαθητές στην Αριδαία για την 1η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση «Εκπαίδευση και Λαογραφία»

Περισσότεροι από 700 μαθητές αναμένεται να βρεθούν στην Αριδαία, στις 24 και 25 Απριλίου 2018, προκειμένου να πάρουν μέρος στην 1η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση με θέμα «Εκπαίδευση και Λαογραφία». Είναι μια εκδήλωση Πανελλήνιας εμβέλειας, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο μεγάλος αριθμός ενεργών πολιτιστικών συλλόγων της Αλμωπίας, με την έντονη παρουσία τους, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την επιτυχία της διημερίδας.

Σκοπός της διημερίδας είναι η γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, ώστε, να αποτελέσει ο λαϊκός πολιτισμός ένα πεδίο πρόσφορο για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, για την πραγματοποίηση της «πολιτισμικής συνάντησης» και της ανάδειξης των κοινών πολιτισμικών στοιχείων, χωρίς ταυτόχρονα να παραγνωρίζονται και οι ιδιαιτερότητες οι οποίες καθορίζονται από τη γενική και την τοπική ιστορία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, στις 10 το πρωί, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας και θα ολοκληρωθούν στον ίδιο χώρο, το βράδυ της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018.

Το πρόγραμμα και για τις δύο ημέρες (24 & 25/4), περιλαμβάνει παρουσίαση Μαθητικών Σχημάτων Παραδοσιακής Μουσικής και / ή Χορού, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας, από τις 10πμ μέχρι τις 2μμ.

Παράλληλα στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αροδαίας, την Τρίτη 24/4 - από τις 11πμ μέχρι τις 2μμ - θα γίνει παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, ενώ την Τετάρτη 25/4, από τις 10πμ μέχρι τις 2μμ, θα παρουσιαστούν μαθητικές εργασίες εμπνευσμένες από την τοπική ιστορία.

Το βράδυ της Τρίτης 24/4 στις 8 η ώρα, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, θα παρουσιαστεί το ποντιακό έργο «Η προξενία τη … Μυρούκας» από τη θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Σκύδρας.

Η λήξη της διημερίδας θα γίνει την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στις 7 το βράδυ, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας, με λαϊκό παραδοσιακό γλέντι όπου θα τιμηθούν τοπικοί καλλιτέχνες.

Επιπλέον σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα αρκετά από τα συμμετέχοντα σχολεία θα παρουσιάσουν ενδιαφέροντα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού, όπως φορεσιές, είδη λαϊκής τέχνης κλπ.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *