Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Στην μονάδα παραγωγής της BIOSOLIDS η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά

Επίσκεψη στην μονάδα παραγωγής της BIOSOLIDS S.A. πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Πέλλας και συνεργάτη της για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης κ. Στέφανο Αργυράκη. 
 

Η επίσκεψη έλαβε χώρα μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφερειακής ενότητα στις 22/3/2018.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση από κοντά (στις εγκαταστάσεις της εταιρίας) σχετικά με τη σύννομη μέθοδο διαχείρισης οργανικών υπολειμμάτων μέσω της κομποστοποίησης και την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού προϊόντος, πλούσιου σε οργανική ουσία και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για κάθε καλλιέργεια.  Στην εγκατάσταση καλωσόρισαν την κ. Αηδονά οι κ. Αθανάσιος και Ιωάννης Σαββάκης, ιδιοκτήτες της εταιρίας και οι συνεργάτες τους, Αναστασία-Μαρία Δονικίδου, Χημικός, Δημήτρης Λούσας, Γεωπόνος και Παπαγεωργίου Αλέξανδρος, Χημικός. Κατά την παραμονή της επίσκεψης παρουσιάστηκε στην κυρία Αηδονά και στον συνεργάτη της κ. Αργυράκη το προφίλ και οι δραστηριότητες της εταιρίας καθώς επίσης και ο ρόλος που διαδραματίζουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Biosolids είναι μια καινοτόμα επιχείρηση που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Η κα. Α. Αηδονά αφουγκράζεται την ανάγκη που έχει η περιοχή από τέτοιου είδους ιδιωτικές πρωτοβουλίες, έχοντας επιδείξει και στο παρελθόν την ευαισθησία της για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της αειφόρου ανάπτυξης.

Για ακόμη μια φορά υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, των αρμοδιοτήτων και της αειφόρου ανάπτυξης.


Επίσης επισήμανε ότι η ανάπτυξη του επιχειρείν και η έμπρακτη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποτελεί για την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά τόσο για την ίδια όσο και για τον Περιφερειάρχη, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα μια από πρώτες προτεραιότητες. Ακολούθως έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και αναλυτική ενημέρωση για όλα τα στάδια της διαδικασίας της κομποστοποίησης. Πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση όπου τέθηκαν ερωτήσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας στον κ. Αργυράκη, οι οποίες απαντήθηκαν διεξοδικά αναφορικά με την διαχείριση των βιοαποβλήτων.

Η κυρία Α. Αηδονά επέδειξε έντονο ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την πρώτη ύλη και τις ευεργετικές δράσεις του κομπόστ.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους ιδιοκτήτες και τους συνεργάτες, τόσο για αυτού του είδους τη δραστηριότητα όσο και για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας της σύννομης αξιοποίηση των οργανικών υπολειμμάτων και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της για κάθε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και δραστηριότητες.

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *