Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

«Αντάρτικο» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για συντάξεις, ΔΕΗ και ομόφυλα ζευγάρια

Η «μουρμούρα» στην χτεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για μειώσεις στις συντάξεις, την πώληση της ΔΕΗ και την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια δημιουργούν έξτρα «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου.


Οι μειώσεις στις συντάξεις που έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί από την 1η-1-2019 αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση.


Κατά την χτεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ 10 βουλευτές, έθεσαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την δυσαρέσκεια τους για το μέτρο, το οποίο βέβαια έχουν ψηφίσει, θέτοντας το ερώτημα αν οι περικοπές στις συντάξεις μπορούν να ανακληθούν, μετά και τα στοιχεία για το πλεόνασμα για το 2017.

Μάλιστα δεν περιορίστηκαν μόνο στο θέμα των συντάξεων, αλλά και στο δεύτερο ζήτημα στον τομέα της οικονομίας στην επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου από τις αρχές του 2019.


Τριγμοί από την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Δεύτερη «κίτρινη» κάρτα, είναι το μέτωπο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Βουλευτές που εκλέγονται στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας αντιδρούν έντονα στο θέμα των απολύσεων, το οποίο όπως έγινε γνωστό θα είναι ανοιχτό μετά την εξαετία.

«Παρακαλώ να υπάρξει σαφής διατύπωση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό παράθυρο για ρυθμίσεις που δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα τους» είπε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Μουμουλίδης.

Τέλος τουλάχιστον δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς τον Αλέξη Τσίπρα και την Θεανώ Φωτίου, έκαναν γνωστό ότι διαφωνούν με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Στην επιστολή τους αναρωτιούνται γιατί το θέμα δεν συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κ.Ο. και εκφράζουν τη διαφωνία τους για την δυνατότητα που δίνεται στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς.

Μεταξύ άλλων την επιστολή υπογράφουν οι: Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Βέττας, Ιωάννης Σηφάκης, Γεωργία Γεννιά, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *