Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Μετεγκαθίσταται η μονάδα τεχνητού νεφρού στην νέα σύγχρονη μονάδα του Νοσοκομείου Έδεσσας

Το Σαββατοκύριακο 21-22/04/18 μετεγκαθίσταται η μονάδα τεχνητού νεφρού στην νέα σύγχρονη μονάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χρήστου Σμία.

Τελειώνει από την Δευτέρα 23/04/18 η ταλαιπωρία πολλών χρόνων νεφροπαθών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας τεχνητού νεφρού που εξυπηρετεί όλη την Πέλλα και γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες. Το κόστος του έργου κυμάνθηκε σε 200.000,00 € (κοντά στο ένα τρίτο του κόστους που προϋπολογιζόταν στο παρελθόν).

Οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου έγιναν εθελοντικά στο τεχνικό γραφείο του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη (με την συμμετοχή και εθελοντών συναδέλφων του μηχανικών) και υπεγράφησαν από μηχανικούς του Δήμου Έδεσσας. Η χρηματοδότηση του εξασφαλίστηκε από τον Αναπλ. Υφυπουργό Παύλο Πολάκη αφού ξεπεράστηκαν αποφασιστικά όλα τα μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια με μεγάλη προσπάθεια Υπουργού και βουλευτή.

Επόμενος στόχος η εξασφάλιση σύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και στις 25 θέσεις, κάτι που θα επιδιωχθεί το επόμενο διάστημα. Ένα σύγχρονο μηχάνημα εξασφαλίστηκε από την ΠΕΔ.

Για να γίνει κατορθωτή αυτή η εξέλιξη προηγήθηκε προσπάθεια επί ένα και πλέον έτος από τον βουλευτή και την προσωρινή διοίκηση του Νοσοκομείου ( πριν αναλάβει η σημερινή Διοίκηση) στην αντιμετώπιση δεκάδων προβλημάτων συμπεριλαμβανομένης της γραφειοκρατίας αλλά και μικρών και μεγαλύτερων διαπλοκών που καταδίκαζαν επί τόσα χρόνια τους νεφροπαθείς να κάνουν την θεραπεία τους σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Ο βουλευτής εκφράζει την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα που δείχνει τον δρόμο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν και πολλά άλλα θέματα όχι μόνο της υγείας αλλά και άλλα θέματα του Νομού. Μόνο με μεγάλη ανιδιοτελή προσπάθεια, επιμονή στην αντιμετώπιση των μικροδιαπλοκών και της γραφειοκρατίας, ευελιξία και χρήση και του εθελοντισμού και φυσικά με την υποστήριξη των Υπουργών και των υπηρεσιών μπορεί να επιτευχθεί σε αυτές τις συνθήκες θετικό αποτέλεσμα.

Η εξέλιξη αυτή , στην οποία συνέβαλε σημαντικά και ο σχετικά νεοϊδρυθείς σύλλογος νεφροπαθών Πέλλας και ο πρόεδρος του Βασίλης Μίσκος, θα βοηθήσει αποφασιστικά στην ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νεφροπαθών στην μονάδα, στην σημαντική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ( που θα εργάζεται πλέον σε ανθρώπινες συνθήκες) και στην αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος παροχής περίθαλψης στους νεφροπαθείς.

Το έργο θα εγκαινιαστεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ( με δεδομένη την αποφασιστική συμβολή του στην υλοποίηση του έργου) αλλά και την πολλαπλά διατυπωμένη διάθεση και δέσμευση του να το εγκαινιάσει. Επιδιώκεται και η έλευση στην Πέλλα , με αυτή την αφορμή, του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου που σε αυτή την περίπτωση θα είναι αυτός που θα εγκαινιάσει το έργο.

Η κυβέρνηση αυτή με την κατασκευή του έργου μετεγκατάστασης του τεχνητού νεφρού, την εξασφάλιση δύο αξονικών για τα Νοσοκομεία της Πέλλας, την πρόσληψη 25 μόνιμων ιατρών, εξασφάλιση νέων συστημάτων οξυγόνου και στα δύο Νοσοκομεία, προμήθεια κινητού υπέρηχου, πρόσληψη συμβασιούχων, ενίσχυση του ΕΚΑΒ και άλλες δράσεις εξασφαλίζει την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Πέλλα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *