Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ενέργειες της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου και συνεργασίες για την ανάδειξη κι αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σκύδρας

Στο πλαίσιο του εργασιών του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας πραγματοποιήθηκε στις 27-3-2018, όπως είναι γνωστό, εκδήλωση – σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας με αντικείμενο την προαστιακή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Νομό Πέλλας και γενικότερα την άρση της συγκοινωνιακής του απομόνωσης.

Στη σύσκεψη εκείνη η τοποθέτηση της Δημάρχου Σκύδρας για την ανάδειξη κι αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σκύδρας, στην οποία τόνισε τη σπουδαιότητα και την αξία του τόσο για τις μεταφορές – συγκοινωνίες όσο και για την ιστορική -πολιτιστική μας κληρονομιά και τον τουρισμό ήταν καθοριστική ώστε η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ να ενδιαφερθεί για την πρόταση και ν΄ανταποκριθεί άμεσα στην σχετική πρόσκληση της Δημάρχου Σκύδρας.

Έτσι, το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 μετά από συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θανάση Βούρδα επισκέφθηκαν το Δήμο Σκύδρας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας με τον συνεργάτη του Βασίλη Διαμαντάκη και τους οποίους υποδέχθηκαν η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με τους Βουλευτές του Νομού μας Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρα Τζάκρη

Πραγματοποιήθηκε επιτόπια εξέταση και μια πρώτη εκτίμηση κι αξιολόγηση του θέματος με θετικά αποτελέσματα.

Δρομολογείται, λοιπόν, η αποκατάσταση και η ανάδειξη του ιστορικού Σιδηροδρομικού Σταθμού τύπου «Ντεκοβίλ» στη Σκύδρα, αφού η ΓΑΙΑΟΣΕ αναλαμβάνει τη μελέτη και τη χρηματοδότηση του έργου.

Παράλληλα η Δήμαρχος Σκύδρας ζήτησε την παραχώρηση στο Δήμο του παλιού ιστορικού κτιρίου απέναντι από το Σταθμό προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ν΄αξιοποιηθεί, όπως επίσης ζήτησε και την παραχώρηση βαγονιών για ανάλογη αξιοποίηση τους μέσα στην πόλη.

Όπως, δήλωσε, μεταξύ των άλλων η Δήμαρχος Σκύδρας, ο συγκεκριμένος Σιδηροδρομικός Σταθμός αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς κατασκευάστηκε στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ίσως ο μοναδικός που σώζεται και λειτουργεί και είναι κρίμα να μη διατηρηθεί στο στυλ και την αρχιτεκτονική του. Είναι σημαντικό σημείο αναφοράς για εμάς, καθώς παλαιότερα η Σκύδρα λεγόταν πόλη των τρένων.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός ανήκει στον αστικό ιστό της πόλης είναι τοπόσημό της κι άρρηκτα δεμένος μ΄αυτήν.

Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στην Αθήνα, νέα συνάντηση της Δημάρχου και των Βουλευτών με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ ώστε να συζητηθούν και να συμφωνηθούν τα επόμενα στάδια της συνεργασίας αμφοτέρων των φορέων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *