Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Με συνέπεια και αξιοπιστία πορεύεται πλέον η ΔΗΚΕ Αλμωπίας

Σύσκεψη με εκπροσώπους των κοινωνικών δομών της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Κώστας Ζαχαριάδης.

Πρόκειται για μια Δημοτική Επιχείρηση, η οποία αποτελεί πλέον πρότυπο, καθώς η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, δεν χρωστάει και πορεύεται με συνέπεια και αξιοπιστία. Μέσα από μια δύσκολη διαδικασία, κατάφερε να σταθεί όρθια, να αποπληρώσει τα χρέη ,που είχαν δημιουργηθεί και να βρίσκεται σήμερα σε ένα επίπεδο, που της δίνεται η δυνατότητα να προσφέρει ουσιαστικά στην κοινωνία. Την ίδια στιγμή, τόσο η Διοίκηση, αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι, έρχονται καθημερινά σε επαφή με ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Αυτά που παρέχουν, είναι πολλά περισσότερα απ’ αυτά που ορίζει τυπικά η δουλειά τους, καθώς επιτελούν λειτούργημα.

Μέσα από τις κοινωνικές δομές της, το «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΔΑΠ που φιλοξενεί 90 παιδιά, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα» που φιλοξενεί 25 παιδιά και το Δημοτικό Ωδείο στο οποίο φοιτούν περίπου 120 μαθητές, επιτελείται σπουδαίο έργο, που έχει αντίκτυπο στην ίδια την κοινωνία.

Όπως ανέφεραν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, υπήρξαν περίοδοι στο παρελθόν ,που ήταν απλήρωτοι μέχρι και 11 μήνες και δεν τους παρείχαν ούτε τα αυτονόητα, όπως είναι το πετρέλαιο. Σήμερα, πληρώνονται στην ώρα τους και αυτή η καλή ροή οφείλεται στην υπεύθυνη στάση που κρατά ο Δήμος Αλμωπίας, με την καταβολή χρηματοδοτήσεων στην επιχείρηση, μιας και οι χρηματοδοτήσεις από τα συγκεκριμένα προγράμματα καθυστερούν πολλούς μήνες να καταβληθούν. Παράλληλα με τη μετεγκατάσταση της ΔΗΚΕΑ στον σημερινό εργασιακό χώρο και κάποιων δομών του «Βοήθεια στο Σπίτι», έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους ,που παρέστησαν στη σύσκεψη, ενώ ο σχεδιασμός δεν σταματά εδώ καθώς είναι πιθανό να χρειαστούν και κάποιες άλλες μεταβολές με στόχο την ακόμα πιο εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος.

Γίνεται μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη οδηγών και επιπλέον κοινωνικού λειτουργού στο «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσα από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε και μέσα από έκτακτο προγραμματισμό. Παράλληλα, θα γίνει άμεσα προμήθεια ενός αυτοκινήτου, ενώ στόχος της Διοίκησης είναι να αντικατασταθεί ο παλιός στόλος για την ακόμα πιο ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων. Νέο όχημα θα αποκτήσει σύντομα και η «Ηλιαχτίδα». Σημαντική είναι και η προσπάθεια που γίνεται στο Ωδείο, όπου ένας από τους στόχους είναι η δημιουργία φιλαρμονικής μπάντας.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε καλά χέρια, καθώς ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης είναι ένας συνεργάτης, που εργάζεται με αίσθημα ευθύνης, συνέπεια και επιμονή για να ολοκληρωθούν οι στόχοι και οι προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων. Συνεχάρη όλη τη Διοίκηση και φυσικά τους εργαζόμενους για τη σημαντική προσπάθεια που κάνουν και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους, δεσμευόμενος ότι ο κεντρικός Δήμος θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *