Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

O Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις σοβαρές ζημιές από χαλάζι και καταιγίδα σε περιοχές της Πέλλας

Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες της Πέλλας από το χαλάζι και την καταιγίδα

Αμέσως θα γίνουν αναγγελίες για να δηλωθούν οι ζημιές.

Ο βουλευτής επικοινώνησε με τους προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων που επλήγησαν, ενημερώθηκε για το μέγεθος των ζημιών και ακολούθως μίλησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και τον Αντιπρόεδρο Θανάση Ζανιά οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι θα κινηθούν τάχιστα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την δήλωση και την εκτίμηση των ζημιών.

Ζημιές προκλήθηκαν από χαλάζι και καταιγίδα σε δενδρώδεις καλλιέργειες σε Σαρακηνούς, Κορυφή, Κερασιά, Καρυδιά, Γραμματικό και σε άλλα χωριά της ορεινής Έδεσσας όπως και σε δενδρώδεις και αροτραίες καλλιέργειες στο Παλαίφυτο και άλλα χωριά στον κάμπο των Γιαννιτσών.

Ακόμη ενημερώνει του αγρότες ότι ολοκληρώνεται σε 10 μέρες ο έλεγχος από τον ΕΛΓΑ των δηλώσεων που κατέθεσε η Διεπαγγελματική Πυρηνόκαρπων για τις άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 και με νέα διαβεβαίωση του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στον βουλευτή (πριν τρείς ημέρες) η ζημιά θα πληρωθεί εντός του Ιουνίου ή Ιουλίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *