Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

«Πονοκέφαλο» στον Ζάεφ και «ημικρανία» στα ελληνικά κόμματα προκαλεί το Σκοπιανό

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται το πολιτικό σύστημα λόγω Σκοπιανού. Ο Ζάεφ πρέπει να τρέξει ένα νέο αγώνα δρόμου μετά το δημοψήφισμα, για την επιβίωση της συμφωνίας. Σημαντικές είναι όμως και οι εσωτερικές αναταράξεις και στην Ελλάδα.

Δεν είναι μόνο οι αναγνώσεις διαφορετικές μεταξύ των ελληνικών κομμάτων απέναντι στα εκλογικά ακροατήρια. Είναι αντικρουόμενες και οι επιθυμίες ως προς τον χρόνο των εκλογών. Η Αντιπολίτευση βιάζεται η κυβερνητική πλειοψηφία την τρενάρει.

Οι πρόωρες εκλογές στη γείτονα μοιάζουν αναπόφευκτες και η Συνταγματική Αναθεώρηση που θα ακολουθήσει εφόσον βέβαια οι κάλπες αυξήσουν την πλειοψηφία του Ζάεφ, πάνε πίσω την ώρα της αλήθειας για την ελληνική κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Μαζί με την αναβολή της έγκρισης της συμφωνίας στα Σκόπια αναβάλλονται και οι εκλογές στην Ελλάδα.
Ο Καμμένος βλέπει... Σεπτέμβριο!

«Ξεκινά μια καινούργια εποχή, όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και τη συμφωνία που κάναμε για τον Μάρτιο για πολύ αργότερα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος του την Τρίτη. Αναφέρθηκε στη τελευταία συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν συμφώνησαν να ξαναδούν την σχέση τους τον Μάρτιο του 2019, που ήταν να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης της FYROM με την ονομασία "Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ. Τώρα βλέπει εθνικές εκλογές πιθανόν με την εξάντληση της τετραετίας. Οι Σκοπιανοί με τον τρόπο που αντέδρασαν στο δημοψήφισμα γυρνώντας την πλάτη στη συμφωνία, ανέβαλαν μέχρι νεωτέρας ή απέτρεψαν τη ρήξη μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων στην Ελλάδα που τώρα κερδίζουν χρόνο στην εξουσία.

Η ΝΔ κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία του στη Σάμο ζήτησε εκλογές. «Οσο το δυνατόν συντομότερα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο» τόνισε. «Και για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός, πριν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή» όπως τόνισε.
Η Σπυράκη, ο Ζάεφ και ο καφές

«Πόλεμο» ανακοινώσεων και non paper προκάλεσε ο ισχυρισμός γνωστού δημοσιογράφου της FAZ ότι η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη είχε δύο συναντήσεις με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό. Τον διέψευσε. Η κυρία Σπυράκη μίλησε για μία τυχαία συνάντηση στο πόδι σε μια καφετέρια του κτιρίου των Βρυξελλών όπου συνεδρίαζε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην οποία επανέλαβε τη θέση την ΝΔ για το Σκοπιανό.

Η συνωμοσιολογία άρχισε να δίνει και να παίρνει. Το Μαξίμου έκανε ερωτήματα όπως «πόσες φορές συνάντησε κρυφά η κα Σπυράκη ως ειδική απεσταλμένη του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ζόραν Ζάεφ;», «Τι ακριβώς του μετέφερε εκ μέρους του αρχηγού της ΝΔ στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους;». Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και το ΚΙΝΑΛ. Η ουσία είναι ότι τα πρακτικά των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια ήταν τα πλέον αποκαλυπτικά. Ο Ζάεφ είπε ότι πρέπει να βιαστούν τώρα με την συμφωνία που είναι στην εξουσία η κυβέρνηση της αριστεράς με τον Τσίπρα που την θέλει γιατί μετά θα κερδίσει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης που δεν την θέλουν.

Η ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υποσχέθηκε έναρξη διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε και μεσολάβησε στον Πρόεδρο της Γαλλίας, Μακρόν ώστε να κάνει τα στραβά μάτια για τα κριτήρια που δεν πληρούν τα Σκόπια. Σύμφωνα με τα πρακτικά ο Ζάεφ είπε στους πολιτικούς αρχηγούς «Ο Τσίπρας μου υποσχέθηκε "θα μιλήσω με τον Μακρόν. Δεν είναι δίκαιο να μην έχετε ημερομηνία για διαπραγματεύσεις».


Πηγή: newpost

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *