Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Κάλεσμα στην απεργία των εργαζομένων στις 28 Νοέμβρη

Επιτροπή Αγώνα στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων / Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών (6936116086)

Συγκέντρωση: Γιαννιτσά, Πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος) 11.30 π.μ.


ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα εμπορομάγαζα, στα σούπερ μάρκετ, στους φούρνους, στα γραφεία, στις καφετέριες και στις ταβέρνες, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και security
η συμμετοχή μας στην απεργία στις 28 Νοέμβρη είναι μια ευκαιρία να εκφραστεί οργανωμένα η οργή και η αγανάκτηση μας στην κόλαση που ζούμε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, ενάντια στην εργοδοσία και στις κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης.
Στις 28 Νοέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία:
• Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα διασφαλίζουν μισθούς με βάση τις ανάγκες μας, τους όρους και τις συνθήκες που δουλεύουμε, τα δικαιώματά μας.
• Για να μην καθορίζεται ο κατώτερος μισθός με υπουργικές αποφάσεις και με κριτήριο τα κέρδη, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.
• Ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας με μισθούς των διακοσίων ευρώ, στην απληρωσιά, στις απολύσεις, στα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς για όποιον σηκώνει κεφάλι. Ενάντια στο αίσχος του υποκατώτατου μισθού για τους νέους συναδέλφους, με τη μαθητεία και τις ελαστικές μορφές εργασίας να διευρύνονται.
• Ενάντια στα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υλοποιεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Ενώ κοροϊδεύει ότι τα μνημόνια έφυγαν, συνεχίζει τους βάρβαρους φόρους, τα χαράτσια, τους πλειστηριασμούς, την περικοπή κοινωνικών δαπανών στην υγεία και στην παιδεία.
• Ενάντια στην ένταση της καταστολής και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Μας θέλουν τον καθένα μόνο του, μακριά από το συνάδελφό του, μακριά από τα σωματεία μας, τις οργανωμένες συλλογικές διεκδικήσεις, έρμαια στις διαθέσεις τους, γιατί έτσι μπορούν να μας εκμεταλλεύονται πιο εύκολα, να πλουτίζουν στις πλάτες μας.
• Ενάντια στους εργατοπατέρες και τις ξεπουλημένες και συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών , που θέλουν τους χώρους δουλειάς νεκροταφεία και υπονομεύουν τον αγώνα δεκάδων σωματείων που παλεύουν για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Για αυτό έπαιζαν την κολοκυθιά με την ημερομηνία της απεργίας, θέλοντας να προκαλέσουν σύγχυση στους εργαζόμενους και να τους υποτάξουν στις επιθυμίες των εργοδοτών, διασπώντας το απεργιακό μέτωπο.
Τις ημέρες που μένουν μέχρι την απεργία, προετοιμαζόμαστε σε κάθε χώρο δουλειάς. Συζητάμε για το πλαίσιο αιτημάτων μας. Διεκδικούμε:
• Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
• Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
• Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλειμμάτων.
• Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
• Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεϊκές οικογένειες.
• Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.
Παρουσία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *