Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Γρήγορα ή αργά; Ερευνα αποκαλύπτει τι χαρακτήρας είσαι σύμφωνα με τον τρόπο που περπατάς

Είναι γεγονός ότι κάθε επιλογή μας είναι μια αντανάκλαση της προσωπικότητάς μας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα κάτι δείχνουν για τον χαρακτήρα μας.

Οι ειδικοί λένε πως η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει πολλά για ό,τι σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε.

Τώρα, μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ο τρόπος που περπατάμε αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα μας.

Αν κάποιος έχει αργό ή γρήγορα βάδισμα φανερώνει πολλά στοιχεία για την προσωπικότητά του.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον τρόπο βάδισης των 15.000 εθελοντών τους, ηλικίας 25-100 και κατέληξαν σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Οπως σημείωσαν αυτοί που περπατάνε γρήγορα είναι πιο πιθανό να είναι εξωστρεφείς, ευσυνείδητοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.

Οι νευρωτικοί άνθρωποι, ωστόσο, τείνουν να περπατούν πιο αργά. Bέβαια, οι πολύ περιορισμένες κινήσεις θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη για το πόσο δημιουργικός και οργανωτικός είναι κανείς.

Oσοι κινούσαν έντονα τους γοφούς αλλά και τα χέρια τους είχαν περισσότερες ενδείξεις επιθετικότητας.

Η μελέτη βρήκε ισχυρές ενδείξεις ότι η ταχύτητα που περπατάει ένας άνθρωπος μετά την ενηλικίωσή του δείχνει στοιχεία για την προσωπικότητά του.

Σε αυτό συμφωνούν και οι ψυχολόγοι, οι οποίοι σημειώνουν ότι οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να βγάζουμε συμπεράσματα για τις προσωπικότητες των άλλων μόνο και μόνο από το στιλ βαδίσματός του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *