Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΠΕ Πέλλας: Ξεκινάει η χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας γίνεται γνωστό ότι ξεκινάει η χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2018 .

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Πέλλας και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του τόπου κατοικίας τους.

Δελτίο μετακίνησης χορηγείται:

Α) Στα Άτομα με Αναπηρίες:

- Ελληνικής υπηκοότητας,
- Υπηκόους των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., καθώς και υπηκόους Κρατών-Μελών του Ενιαίου
Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.),
- Υπηκόους των Κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 4017/59 (ΦΕΚ 246/59 τ.Α'), 2
- Υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος,
- Αναγνωρισμένους πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,

Όλοι οι ανωτέρω πρέπει να κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και να έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 23.000 € (είκοσι τριών χιλιάδων ευρώ) ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 29.000 ευρώ (είκοσι εννέα χιλιάδων ευρώ), προσαυξανόμενο με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω.
Στους ανωτέρω παρέχεται το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας , με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας και μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης κατά 50%, σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Σημείωση: Στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.

Οι ολικά τυφλοί (Ν. 958/1979, Α΄ 191) και οι συνοδοί τους εξαιρούνται και λαμβάνουν Δελτίο-Κάρτα ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.

Β) Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στην υπηρεσία ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του τόπου κατοικίας τους :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *