Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Επείγουσα συνάντηση με τον Τσίπρα για τη σχολική στέγη ζητούν οι δήμαρχοι της Κ. Μακεδονίας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς για το μείζον ζήτημα της σχολικής στέγης σε ολόκληρη την περιφέρεια, αποφάσισαν να ζητήσουν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια προσπάθεια να χρηματοδοτηθούν


και νέες σχολικές μονάδες στους 38 δήμους, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που καταγράφονται.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. της περιφερειακής ένωσης δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) αποφασίστηκε να σταλεί τις επόμενες μέρες σχετική επιστολή, προκειμένου να οριστεί το συντομότερο δυνατό η συνάντηση. Οι δήμαρχοι αναγνώρισαν ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στο ζήτημα, μετά την ανταπόκριση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έχει ήδη δρομολογήσει 19 διδακτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους. Σε ό,τι αφορά το υπουργείο υποδομών στο οποίο πολιτικά ανήκει η εποπτεία των κτιριακών υποδομών του πρώην ΟΣΚ, έχει ανακοινωθεί η κατασκευή επτά διδακτηρίων και δρομολογείται η κατασκευή ακόμη 17 σχολικών κτιρίων.

«Αυτά τα βλήματα είναι θετικά και τα αναγνωρίζουμε. Όμως δεν λύνουν το πρόβλημα στο σύνολο τους. Για αυτό και εμείς σήμερα κάνουμε μια αποτίμηση λέμε τα όποια θετικά, αλλά δεν παύουμε να αγωνιζόμαστε για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου. Ζήτησε μάλιστα να αγοραστούν εκείνα τα οικόπεδα που κινδυνεύουν να χαθούν, διότι δεν έχουν καταβληθεί τα τιμήματα των δικαστικών αποφάσεων και διατρέχουν τον κίνδυνο να αρθούν τελείως οι απαλλοτριώσεις.

Πάντως σε ότι αφορά στο υπουργείο Υποδομών, στο οποίο πολιτικά ανήκει η εποπτεία των κτιριακών υποδομών του πρώην ΟΣΚ, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ –ΚΜ τονίστηκε ότι έχει ανακοινωθεί η κατασκευή επτά διδακτηρίων και δρομολογείται η κατασκευή ακόμη 17 σχολικών κτιρίων.

Να αποδοθούν οι πόροι στην τοπική αυτοδιοίκηση

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ της ΠΕΔ οι δήμαρχοι αποφάσισαν να ζητήσουν από την κυβέρνηση την απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων, με βάση το άρθρο 259 του Καλλικράτη, και να σταματήσει κάθε άλλη περικοπή.

«Η ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποστεί την περίοδο των μνημονίων, τόσο με προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και με τη σημερινή, άγριες και τεράστιες περικοπές. Τέτοιες και τόσες που κανένας άλλος φορέας της γενικής κυβέρνησης δεν έχει υποστεί. Η αυτοδιοίκηση και δυστυχώς στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2019 -2022, προβλέπεται μεγάλη μείωση των πόρων προς την Τ.Α και μείωση του προσωπικού. Κατά συνέπεια εμείς δεν μπορούμε να καθίσουμε στο πρόβλημα, ως απλοί θεατές» υπογράμμισαν οι δήμαρχοι.
 
 
 
απο το seleo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *