Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους πρωτοετείς φοιτητές του 2018

Την καθιερωμένη τελετή επιβράβευσης των νέων φοιτητών, δηλ. όσων μαθητών πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 – 19, διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Σκύδρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από εκπαιδευτικούς, συγγενείς και φίλους των φοιτητών αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Σκύδρας Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο χαιρετισμό της, μετά το καλωσόρισμα, επαίνεσε την προσπάθεια και τον αγώνα που κατέβαλλαν τα παιδιά, ειδικά την τελευταία τους χρονιά στο Λύκειο, προκειμένου να κατακτήσουν τα όνειρά τους να πετύχουν το στόχο τους, ν΄ανοίξουν τα φτερά τους και τους ορίζοντές τους.

Τόνισε ότι η εκδήλωση δεν είναι παρά μια ελάχιστη ένδειξη συγχαρητηρίων για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.

Ευχήθηκε στα παιδιά να είναι γερά, να γίνουν σπουδαίοι επιστήμονες και να μη ξεχνούν τις αρχές και τις αξίες που διδάχθηκαν από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι ο τόπος μας φημίζεται ότι έχει καλά παιδιά.

Όπου κι αν βρίσκονται να μην ξεχνούν τον τόπο τους, να προοδεύουν κι όλοι εμείς να χαιρόμαστε με την επιτυχία τους.

Η Δήμαρχος σημείωσε πως κάθε χρονιά έχουμε πολλούς επιτυχόντες και πως ο Δήμος Σκύδρας έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα των ιεραρχήσεων τα θέματα της παιδείας θεωρώντας, μάλιστα, ότι, στο μέτρο του δυνατού, από τη Δημοτική Αρχή έχει υλοποιηθεί ό,τι έχει ζητηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ως πρόσφατο παράδειγμα, την ένταξη πέντε σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, όπως είναι η 

περίπτωση του Λυκείου Σκύδρας, έργο αρχικού προϋπολογισμού 600.000€ και του Λυκείου Καλής, έργο αρχικού προϋπολογισμού 714.000€.

Επανέλαβε ότι ο Δήμος είναι πάντα δίπλα τους κι ότι είναι χαρά όλων να βλέπουμε τα παιδιά μας να προοδεύουν. Τα προέτρεψε δε να προχωράνε μπροστά, να μην απογοητεύονται, να μην απελπίζονται, διότι ο ήλιος βγαίνει πάντα και βγαίνει για όλους. Ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους και τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά και η νέα χρονιά να είναι μια καλή χρονιά, πάντα με υγεία.

Τα παιδιά που τιμήθηκαν είναι αυτά που ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους τη σχολική χρονιά 2017- 18 από το Λύκειο της Σκύδρας, το Λύκειο της Καλής κι επίσης του ΕΠΑ.Λ. Έδεσσας που είναι δημότες – κάτοικοι του Δήμου Σκύδρας.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης με τη συμμετοχή τους, οι Αντιδήμαρχοι: Μάγδα Παπαδοπούλου, Θανάσης Σπανός, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας Νικόλαος Χατζηιωαννίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Θεοδοσίου, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας Μαρία Γιακαμόζη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρος Αντωνιάδης.

Υγεία, αλληλεγγύη και πρόοδο για τα παιδιά μας και για τα παιδιά όλου του κόσμου!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *