Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

10 τρόποι για να παραμείνεις ζεστή όσο κρύο κι αν κάνει έξω

Δεν είναι μυστικό ότι το κρύο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το δέρμα, όταν είναι στις σωστές δόσεις.

Σε μέρες ωστόσο με θερμοκρασίες πολικές -όπως αυτές που διανύουμε τώρα- καλό είναι να μην το παρακάνουμε. Καλό το «σφίξιμο» και η ανόρθωση αλλά ο παγωμένος αέρας εγκυμονεί και κινδύνους -θυμάσαι τι συνέβη την τελευταία φορά που αρρώστησες;

Και επειδή οι γιορτές τελείωσαν και δεν θα μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε το χιόνι ή έστω τον κρύο καιρό από το τζάκι ή το σαλόνι του σπιτιού μας, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ζεστές όταν χρειαστεί να βγούμε έξω για δουλειές, να περιμένουμε το λεωφορείο, να πάμε για ψώνια στο super market, να πάμε να πληρώσουμε λογαριασμούς ή έστω να κάνουμε μια μικρή βόλτα.

Είτε πρόκειται για αέρα, είτε για βροχή είτε για χιόνι (το τελευταίο το προτιμούμε περισσότερο) πιο κάτω θα βρείτε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ζεστές, no matter what.

1. Ζεστάνετε τα ρούχα

Το έκανε η μητέρα σας όταν ήσασταν μικρές, που σημαίνει ότι αυτό το τρικ είναι εγγύηση. Δεν φτάνει που από μόνο του το πρωινό ξύπνημα είναι ήδη βίαιο, αν προσθέσουμε και το κρύο στην εξίσωση, μιλάμε για μια οδυνηρή κατάσταση. Βάλτε από το βράδυ τα ρούχα σας κοντά στο καλοριφέρ. Φορέστε τα το πρωί και θα νιώσετε ότι το πάπλωμα θα σας ακολουθεί για ώρα. Τέλειο.

2. Επενδύστε σε ποιοτικά ισοθερμικά

Τα ισοθερμικά δεν είναι μόνο για το σκι. Ένα ισοθερμικό μπλουζάκι και ένα αντίστοιχο παντελόνι είναι απαραίτητη στη ντουλάπα σας. Είναι άνετα, λεπτά -για να μην νιώθετε σαν κρεμμύδια- και θα σας κρατήσουν εκπληκτικά ζεστές όταν τα φορέσετε κάτω από τα ρούχα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επενδύσει σε ισοθερμικά καλής ποιότητας, θα σας κρατήσουν για χρόνια.

3. Κάλτσες φλις

Οι θαυματουργές κάλτσες με επένδυση φλις είναι το επόμενο καλύτερα πράγμα μετά τα ισοθερμικά. Είναι επίσης αρκούντως φασιονίστικες, οπότε αν πρέπει να φορέσετε φούστα, αυτές οι κάλτσες θα σας δώσουν παραπάνω πόντους στο στιλ.

4. Γάντια και κασκόλ

Όμορφα και πρακτικά και τα δύο και τα οφέλη τους εντυπωσιακά. Είναι αυτά τα αξεσουάρ που θα σε κρατήσει έξω λίγο ακόμη. Άσε που είναι απαραίτητα σε μέρες με χιόνι για να μπορείς να συμμετέχεις στον χιονοπόλεμο. Επιλέξτε έτοιμα γάντια και κασκόλ ή φτιάξτε τα δικά σας αν είστε χρυσοχέρες και το έχετε με το πλέξιμο.

5. Καλύψτε κάθε εκατοστό του δέρματός σας

Αυτό σημαίνει, όχι cropped παντελόνια και σίγουρα όχι cropped top. Κάθε χιλιοστό του δέρματος που είναι εκτεθειμένο θα οδηγήσει σε απώλεια θερμότητας, η οποία στον κρύο καιρό, συμβαίνει εξαιρετικά γρήγορα. Τα ζεστά καπέλα, σκουφιά και τα μακριά ρούχα είναι απαραίτητα για όταν βγείτε στο κρύο.

6. Πάρτε θερμός

Τα χρησιμοποιείτε γιατί είναι πρακτικά και πολύ καλά κάνετε. Κρατούν τον καφέ ή το τσάι σας ζεστό, όταν η θερμοκρασία πέφτει. Εκτός όμως από αυτή την χρήση, τα θερμός είναι μικρές θερμοφόρες που μπορείτε, είτε να κρατάτε στα χέρια, είτε να το βάλετε σε κάποια τσέπη, ώστε να ακουμπάει πάνω σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι καλά κλεισμένο.

7. Μείνετε ενυδατωμένες

Ακριβώς επειδή δεν κάνει ζέστη, δεν νιώθετε και ιδιαίτερα διψασμένες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε καλά ενυδατωμένες. Στην πραγματικότητα, το χειμώνα είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε ψηλά την υγρασία του σώματός σας. Το νερό συγκρατεί τη θερμότητα, διατηρώντας σας ζεστές.

8. Καλύψτε το κεφάλι σας

Ο μπερές μπορεί να ξανάρθε στη μόδα, αλλά δεν θα σας κρατήσει τόσο ζεστές όσο ένα σωστό καπέλο. Τα αιμοφόρα αγγεία στο κεφάλι μας βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος από αυτά που είναι σε άλλα μέρη του σώματός μας, γεγονός που καθιστά πιο πιθανή την απώλεια θερμότητας. Κρατήστε το κεφάλι σας ζεστό, για να ακολουθήσει και το υπόλοιπο σώμα.

9. Κινηθείτε

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να ζεσταθείτε και να παραμείνετε ζεστές είναι να κινείστε. Είτε αυξάνετε το ρυθμό σας είτε κάνετε μικρές κινήσεις, αυτές θα κάψουν ενέργεια και θα βοηθήσουν να ζεσταθεί το σώμα σας.

10. Μάλλινοι πάτοι παπουτσιών 

Είστε κάπου που κάνει πάρα πολύ κρύο; Επειδή τα παπούτσια μας έρχονται σε άμεση επαφή με μια ψυχρή επιφάνεια -το έδαφος- τα πόδια μας μπορούν εύκολα να γίνουν κρύα, και μόλις τα πόδια μας γίνουν κρύα, είναι δύσκολο να τα ζεσταθούμε ξανά. Το τρικ; Φτιάξτε μόνες σας πάτους από αγνό μαλλί και εφαρμόστε τους στα παπούτσια σας. Δεν θα το πιστεύετε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *