Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Χρηματοδοτείται σε λίγες μέρες από το ΥΠΕΣ η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για ΑμεΑ στον Δήμο Αλμωπίας με 62.200,00 €

Γιάννης Σηφάκης: Χρηματοδοτείται σε λίγες μέρες από τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση η δημιουργία ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ για άτομα με ειδικές ανάγκες στον Δήμο Αλμωπίας με 62.200,00 €

Ο βουλευτής υποστήριξε το αίτημα σε συνάντηση του με τον Υπουργό. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί μετά από αίτημα και τεχνική μελέτη που υπέβαλε ο Δήμος Αλμωπίας.

Η πολιτεία ανταποκρίθηκε στην σημαντική κοινωνική ανάγκη στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες όταν πλέον δεν θα έχουν μαζί τους τις οικογένειες τους.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραχώρησε κατά χρήση οικόπεδο 779,95 m2 μαζί με το ακίνητο που βρίσκεται μέσα του στο αγρόκτημα του ΕΘΙΑΓΕ στην Αριδαία και τώρα το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί την συντήρηση και την επισκευή του.

Το έργο θα περιλαμβάνει αποξηλώσεις κουφωμάτων, αποξήλωση στεγάστρου από αμίαντο και αντικατάσταση με αυλακωτή λαμαρίνα στον υφιστάμενο σκελετό, τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων, αντικατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, χρωματισμούς, θερμοπρόσοψη, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, λουτρό, κουζίνα και σύστημα θέρμανσης – ψύξης με αντλία θερμότητας.

Εδώ και πολλά χρόνια όνειρο των οικογενειών των Ατόμων με ειδικές ανάγκες στον Δήμο Αλμωπίας αποτελεί η απόκτηση ενός σπιτιού για την διαβίωση σε ανθρώπινες συνθήκες των ίδιων των ατόμων με ειδικές ανάγκες όταν δεν θα έχουν πλέον τις οικογένειες τους. Το αίτημα υποβλήθηκε από τον ιστορικό σύλλογο παρέμβασης, προώθησης και επίλυσης προβλημάτων ΑμεΑ «Η Δημιουργία» στον Δήμο Αλμωπίας που ανταποκρίθηκε και αιτήθηκε την παραχώρηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του χώρου και του κτιρίου και από το Υπουργείο Εσωτερικών την χρηματοδότηση της επισκευής και συντήρησης.

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης ασχολήθηκε και στις δύο φάσεις ( παραχώρηση και χρηματοδότηση) για την επιτυχή και ταχεία ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε απολύτως στο δίκαιο αυτό κοινωνικό αίτημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *