Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ανατροπή στη Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν περνά από την επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής

«Εμπλοκή» φέρεται να υπάρχει με τη σύνθεση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, στην οποία θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών.


Στη ΝΔ κάνουν λόγο για κυοφορούμενο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με αφορμή τα νέα κοινοβουλευτικά δεδομένα που διαμορφώνονται μετά το διαζύγιο και επισημαίνουν ότι επιχειρείται η ΣΥΡΙΖΟποίηση της επιτροπής προκειμένου να είναι υπό τον έλεγχοι της κυβέρνησης.

Όπως λένε στην Πειραιώς, σύμφωνα με το άρθρο 68 παράγραφος 3 του Συντάγματος, και το άρθρο 31 του Κανονισμού της Βουλής, οι κοινοβουλευτικές επιτροπές συνιστώνται ανάλογα με την δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων και των ανεξάρτητων βουλευτών, δηλαδή το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, δεν προβλέπουν ως κριτήριο συγκρότησης των επιτροπών την όποια συγκυριακή και ετερόκλητη πλειοψηφία μπορεί να προκύψει από μια ψήφο εμπιστοσύνης σε Κυβέρνηση.

«Η ΝΔ με το θεσμικό της ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επιτρέψει ούτε αυθαίρετες ερμηνείες, ούτε να αλλοιωθούν οι πραγματικοί συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής. Ας κατανοήσει επιτέλους η κυβέρνηση αυτό που ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής Νομικής μαθαίνει ως δημοκρατική συνθήκη του πολιτεύματος: ότι η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η Κυβέρνηση τη Βουλή», αναφέρουν.
 


Πηγή: Cnn.gr



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *