Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ένταξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων Δήμου Σκύδρας στο ΕΣΠΑ

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων του Δήμου Σκύδρας συνολικού προϋπολογισμού 2.328.000€ εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020 του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.)2014 – 2020). 

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα : 

1) Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στέγασης του Λυκείου Σκύδρας, προϋπολογισμού 572.000€.
2) Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στέγασης του Γυμνασίου/Λυκείου Καλής, προϋπολογισμού 714.000€.
3) Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στέγασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας, προϋπολογισμού 642.000€.
4) Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στέγασης του Δημοτικού Σχολείου Σεβαστειανών, προϋπολογισμού 400.000€.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου αναφερόμενη στην ένταξη των παραπάνω έργων δήλωσε:

«Με σωστούς σχεδιασμούς, προγραμματισμό, ετοιμότητα και διεκδίκηση πετύχαμε και την ένταξη της χρηματοδότησης των συγκεκριμένων έργων από το Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν εργασίες σ΄όλα τα ανωτέρω σχολεία του Δήμου μας οι οποίες θα περιλαμβάνουν θερμομόνωση τοίχων και οροφής, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα κουφώματα με θερμοδιακοπή, αντικατάσταση των φωτιστικών των κτιρίων με φωτιστικά led πολύ χαμηλής κατανάλωσης, μόνωση των σωληνώσεων θέρμανσης, τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης στην κεντρική θέρμανση των κτιρίων και τέλος τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες των κτιρίων.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών επιτυγχάνεται καλύτερο αποτέλεσμα και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας στα ανωτέρω κτίρια τα οποία αναβαθμίζονται στην κατηγορία Β+ του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.).

Να σημειώσω ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας είναι έτοιμες για την κατάθεση αντίστοιχων προτάσεων και για άλλα σχολικά κτίρια του Δήμου μας, στις περιπτώσεις που δημοσιευθούν ανάλογες προκηρύξεις.

Υλοποιούμε, λοιπόν, με συνέπεια, διαφάνεια και αμείωτο ρυθμό την παραγωγή ενός πολυεπίπεδου και σημαντικού έργου σ΄όλη την επικράτεια του Δήμου μας, και συνεχίζουμε…».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *