Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Διαφημίζουν «μακεδονικά» κρασιά 2.000 ετών!

Σε κατάφωρη παραβίαση των όσων προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών προβαίνουν, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, οι Σκοπιανοί, καπηλευόμενοι, όχι μόνο την ελληνική Ιστορία αλλά και τα εμπορικά σήματα που αφορούν στον όρο «Μακεδονία».

Έπειτα από την απαράδεκτη πρόκληση των Σκοπίων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο με το «Macedonia Timeless», που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, η γειτονική χώρα ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην έκθεση κρασιού Prowein στο Ντίσελντορφ στις 17 – 19/03/2019 υπό την αιγίδα του οργανισμού «Assocation Wines of Macedonia».

Η συγκεκριμένη Ένωση υποστηρίζει, μάλιστα, πως διαθέτει «παράδοση 2.000 ετών στο κρασί», με στόχο την αναγνώριση και προώθηση του brand name «Οίνος Μακεδονία».
Και, σα να μη φτάνει αυτό, στον ιστότοπο της συγκεκριμένης Ένωσης Οινοπαραγωγών της γείτονος, απεικονίζεται αμφορέας που φέρει τον Ήλιο της Βεργίνας.




Αυτή η εξέλιξη συνιστά μια απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια και μια άνευ προηγουμένου παραβίαση του άρθρου 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών και τούτο γιατί οι Σκοπιανοί οικειοποιούνται μια εμπορική ονομασία, η οποία προφανώς δεν τους ανήκει και ισχυρίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ήταν εκείνοι που ανακάλυψαν το κρασί.

Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, πως το άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών προβλέπει την κατοχύρωση του Ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, της κουλτούρας και της κληρονομιάς της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ορίζει ότι τα Σκόπια έχουν δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από εκείνα της ελληνικής πλευράς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *