Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Στην Αλμωπία η τριήμερη Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιστορικών Λουτροπόλεων

Η δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού τουριστικού προϊόντος με κεντρικό άξονα το ιαματικό νερό και η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των Λουτροπόλεων, είναι τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες στην γενική συνέλευση του «Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιστορικών Λουτροπόλεων», που άρχισε χθες Τετάρτη και ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή 15 Μαρτίου, στην Αλμωπία. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Λουτροπόλεων (EHTTA ) Τζουζέπε Μπελάντι (Giuseppe Bellandi) και δήμαρχος του Μοντεκαντίνι (Montecatini), πρέπει όλοι οι δήμοι να εργαστούν από κοινού για να ενώσουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. «Να δουλέψουν όλοι μαζί στο πλαίσιο της Ευρώπης κι όχι η κάθε λουτρόπολη στο πλαίσιο της χώρας της, γιατί στην τελική ανάλυση, η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον», σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Να σημειωθεί ότι στο Λουτράκι του Δήμου Αλμωπίας συνεδριάζει το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Δικτύου κ. Giuseppe Bellandi συνοδευόμενος από συνεργάτες του, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο στο γραφείο του, όπου δέχτηκε θερμή υποδοχή και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για κάποια σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην περιοχή μας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών στο Ξενοδοχείο «4 Εποχές» στο Λουτράκι, όπου ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους επισκέπτες, οι οποίοι εκπροσωπούν Λουτροπόλεις από κάθε γωνιά του κόσμου. Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, ο Πρόεδρος του Δικτύου κ. Giuseppe Bellandi, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνου και ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κ. Μάρκος Δανάς.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών, η Δρ. Αντωνία Παπαδάκη Κεκλίκογλου παρουσίασε το νέο της βιβλίο με τίτλο «Λουτρά Πόζαρ: Μια μικρή πολιτεία με μεγάλη ιστορία», το οποίο εμπεριέχει σημαντικά ιστορικά στοιχεία για την περιοχή.


απο το karatzova.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *