Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Προς το παρόν έξι υποψήφιοι στο Δήμο Έδεσσας

Με ζητούμενο πόσο και προς ποια κατεύθυνση θα επηρεάσει την επιλογή των ψηφοφόρων η Συμφωνία των Πρεσπών, έξι υποψήφιοι πήραν θέση για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Έδεσσας.

Δύο συνεχόμενες θητείες συμπληρώνει ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, επικεφαλής της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας" που εκλέγεται με τη στήριξη της ΝΔ. Ο κ. Γιάννου θα διεκδικήσει τρίτη θητεία και ζητούμενο είναι πόσο έχουν επηρεάσει οι "περιπέτειες" που είχε, καθώς επανήλθε στα καθήκοντα του μετά την αργία που του είχε επιβληθεί για παρατυπίες.

Υπήρχαν επιπλέον και φήμες οι οποίες για ένα διάστημα επέμεναν ότι θα ήταν υποψήφιος στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές, αλλά μάλλον δεν ευσταθούν. 

Ισχυρή δυναμική εμφανίζει η νέα πολυσυλλεκτική παράταξη "Κοινωνία σε Κίνηση", με επικεφαλής τον ΠΑΣΟΚογενή Γιάννη Τσεπκεντζή, την οποία έσπευσε να υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει αυτό που όμως ακούγεται ότι θα στηριχθεί και από άλλα κόμματα. Στη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού του ρωτήθηκε αν το νεανικό σχήμα του οποίου ηγείται θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει η δημοτική αρχή και ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κάνει την έκπληξη καθώς - όπως είπε- η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού είναι αίτημα της κοινωνίας. 

Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Αντώνης Ρυσάφης, που προέρχεται από τη ΝΔ, και ο οποίος είχε κατέλθει ως ανεξάρτητος στις προηγούμενες εκλογές. Επιδιώκει να εμφανιστεί ως "ο μεσαίος χώρος" και η απλή αναλογική του επιτρέπει να στοχεύει στον ρόλο του ρυθμιστή των μετεκλογικών εξελίξεων.

Την υποψηφιότητα του εξήγγειλε πριν από λίγες μέρες κι ο Γιάννης Σόντρας, πρώην δήμαρχος Έδεσσας στην προηγούμενη δεκαετία. Ο κ. Σόντρας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ποντάρει στο γεγονός ότι είναι γνωστός, δεν έχει αυτή τη στιγμή κάποια δυναμική, ελπίζει όμως κι αυτός να παίξει ρόλο στην επόμενη μέρα. 

Αλλαγή έχουμε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" καθώς ύστερα από εικοσιπέντε χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας ο Μιχ. Φουνταλής παραδίδει τη σκυτάλη της υποψηφιότητας για τα δημοτικά έδρανα στον Μπάμπη Τσιτσάγκα. Ο κ. Τσιτσάγκας είναι υποψήφιος έπειτα από απόφαση και πρόταση του τοπικού ΚΚΕ.

Τέλος, ο δημοσιογράφος Χρήστος Δημητριάδης φέρεται να διεκδικεί μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο με τον συνδυασμό του. Ο κ. Δημητριάδης πλειοδοτεί στο σκοπιανό ζήτημα - έναντι του σημερινού δημάρχου που πρωτοστάτησε στα συλλαλητήρια - και παραμένει ερώτημα αν στο μέλλον θα έχει την στήριξη κάποιου επίσημου (ή ανεπίσημου) κόμματος.



από εφημερίδα Συντακτών 

Απόστολος Λυκεσάς

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *