Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Βιογραφικό σημείωμα υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Χισκάκη Μελιτίνης

Γεννήθηκα στην Έδεσσα το 1970. Γονείς μου ήταν ο Εμμανουήλ Χισκάκης, μαθηματικός, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας της Αριδαίας και διευθυντής του τμήματος ασφαλίσεων στα κεντρικά της ίδιας τράπεζας και η Πηνελόπη Ιεροπούλου, συνταξιούχος υπάλληλος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας.


Αποφοίτησα από το Λύκειο Αριδαίας, αριστούχος και εισήχθη, μεταξύ των πρώτων, στο Πολυτεχνείο Πατρών, στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών. Διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικών Σχολών. Συμμετείχα ενεργά σε πολιτικά κινήματα και υπήρξα ιδρυτικό μέλος του «Αντίλογου».

Εργάστηκα στη ΔΕΗ ως μηχανικός παραγωγής στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό του Άγρα. Από το 1997 εργάζομαι ως ιδιώτης μελετητής και επιβλέπων κατασκευής Υδροηλεκτρικών Έργων και συγκαταλέγομαι στους πρώτους μηχανικούς που ασχολήθηκαν με την ιδιωτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Από το 1999 είμαι υπεύθυνη λειτουργίας 7 υδροηλεκτρικών έργων.

Επίσης είμαι υπεύθυνη συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001 από το 2007 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τη Lloyd's Register. Σε συνεργασία με τους Lloyd's και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστοποιήσαμε το πρώτο πανελλαδικά σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρησης.

Από το 2007 μέχρι σήμερα είμαι μελετητής, επιβλέπων κατασκευής και υπεύθυνη λειτουργίας Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αυτοπαραγωγής σε κτίρια και γήπεδα εγκατάστασης.

Παράλληλα από το 1997 μέχρι σήμερα είμαι μελετητής και επιβλέπων μηχανικός ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κτιρίων και υδραυλικών έργων.

Από το 2005 είμαι εταίρος, διαχειριστής και υπεύθυνη ενεργειακών και Η/Μ μελετών της εταιρείας «ALPHA ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΕ».

Μελέτες μου βρίσκονται δημοσιευμένες στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Ενδεικτικά αναφέρω τη μελέτη λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αλμωπίας η οποία εκπονήθηκε με εντολή του ΤΕΕ και στην οποία συμμετείχα ως μέλος τριμελούς ομάδας εργασίας. Έχω πάρει μέρος σε συνέδρια ελληνικών και ξένων οργανισμών. Ενδεικτικά αναφέρω την παρουσίασή μου σε συνέδριο της ΙΕΝΕ (Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης) με θέμα το ενεργειακό status της Αλμωπίας ως παράδειγμα προς μίμηση.

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) και διετέλεσα αντιπρόεδρος αυτού.

Επίσης είμαι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).

Αποτελώ ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Αριδαίας και σημερινή πρόερδρος αυτού.

Διετέλεσα μετά από πρόσκληση, μέλος του Δοιοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αριδαίας ως τεχνοκράτης και γνώστης του αντικειμένου και αρνήθηκα να εισπράξω τη νόμιμη αποζημίωση της συμμετοχής μου.

Μιλάω Γαλλικά και Αγγλικά. Είμαι παντρεμένη με τον Πολιτικό Μηχανικό Νίκο Τσελεπή και έχουμε ένα γιο 15 χρονών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *