Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ο Μιχαηλίδης Γεώργιος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Σάκη Χατζηδημητρίου

Αγαπητοί συνδημότες στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θέτω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό "Ενωμένοι για την Αλμωπία" του Σάκη Χατζηδημητρίου. 


Την πρόσκληση του να συμμετέχω σε αυτόν, αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά, γιατί εκτός από την προσωπική μου διάθεση να προσφέρω στον τόπο μου, θεωρώ ότι είναι άνθρωπος εργατικός, ηθικός, αξιόπιστος, ανιδιοτελής, με εμπειρία στη διοίκηση και άριστος επιστήμονας. Έχει σχέδιο και όραμα για το Δήμο μας και πιστεύω,ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα μεγάλα προβλήματα του.

Είμαι άνθρωπος της εκπαίδευσης και ζητώ την στήριξή σας για να μπορέσω από τη μεριά μου, να προωθήσω και να στηρίξω, με την κατάρτιση και την εμπειρία μου δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας.

Αγαπώ την εκπαίδευση και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να ενδιαφερόμαστε γι αυτή. Ο μοναδικός, ίσως, τρόπος με τον οποίο μπορούμε να μετασχηματίσουμε την κοινωνία και να επιφέρουμε χρήσιμες αλλαγές στις κοινωνικές συμπεριφορές με διάρκεια είναι μέσα από την εκπαίδευση. Η επένδυση μιας κοινωνίας σε αυτή μπορεί να αποδώσει πολλαπλάσιο κέρδος. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να συμβάλλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά.

Με τον νέο νόμο για την εκπαίδευση, ο Δήμος σαν εμπλεκόμενος και σε συνεργασία με τις νέες δομές εκπαίδευσης, μπορεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο στην βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με δράσεις που θα αφορούν το σύνολο των σχολείων του. Διασχολικοί αγώνες σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα, σχολές γονέων και κηδεμόνων εξακτινωμένες σε όλα τα σχολεία, παρουσιάσεις με δημιουργίες των μαθητικών κοινοτήτων στην έδρα του Δήμου και άλλες αντίστοιχες δράσεις, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια αρχή για ευγενή άμιλλα, υγιή ανταγωνισμό και διάχυση καλών πρακτικών μεταξύ των σχολείων του Δήμου.

Διαθέτω τη γνώση και το κίνητρο, δώστε μου τη δυνατότητα.



ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 


Γεννήθηκα στο Μεγαπλάτανο του Δήμου Aλμωπίας το 1963. Σπούδασα Παιδαγωγικά και Εθνολογία. Παράλληλα με την εργασία μου στο σχολείο τελείωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Σπουδές στην εκπαίδευση" του ΕΑΠ, φοίτησα στο Διδασκαλείο Δημοτικής εκπαίδευσης του ΑΠΘ και ολοκλήρωσα με επιτυχία το διαπανεπιστημιακό, μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Γνωστική και Κινητική ανάπτυξη" των Α.Π.Θ και Π.Δ.Μ. Σήμερα βρίσκομαι στην ολοκλήρωση της διδακτορικής μου διατριβής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, η οποία κινείται στο χώρο της θετικής ψυχολογίας με θέμα: τα θετικά συναισθήματα και η επίδρασή τους στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών Ε΄και ΣΤ΄τάξης του δημοτικού σχολείου.

Γνωρίζω αγγλικά, έχω επάρκεια διδασκαλίας για τη σερβική γλώσσα και είμαι συντάκτης στο ιστολόγιο https://blogs.sch.gr/gmichaili/.

Από το 2006 είμαι Εμπειρογνώμονας-Αξιολογητής του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού, στους τομείς πιστοποίησης Εκπαιδευτών Στελεχών Σ.Υ.Υ και πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). Από το 2007 είμαι Εμπειρογνώμονας-Αξιολογητής του Ενιαίου Μητρώου Αξιολογητών (ΕΜΑ) της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ). Είμαι ενταγμένος στο προσωρινό μητρώο διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) και τέλος από το 2015 είμαι Εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, Τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Έχω εργασθεί σχεδόν σε όλους τους τύπους σχολείων: Τυπικά, Μειονοτικά, Σχολεία Εξωτερικού, και για 2 χρόνια, εθελοντικά, στο σχολείο των φυλακών Νιγρίτας (ΣΔΕ). Υπήρξα προϊστάμενος του Δημοτικού σχολείου Όρμας για 3 χρόνια, και τα τελευταία 4 χρόνια Σχολικός Σύμβουλος της 1ης περιφέρειας Σερρών, έχοντας την παιδαγωγική καθοδήγηση των σχολείων της πόλης των Σερρών. Τέλος, ήμουν για 2 χρόνια υποδιευθυντής του 2ου Π.Ε.Κ (περιφερειακό κέντρο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών) της Θεσσαλονίκης στο οποίο συντόνιζα, προγραμμάτιζα και συμμετείχα σε πολλές επιμορφωτικές δράσεις. Σήμερα εργάζομαι στο Δημοτικό σχολείο Σαρακηνών.

Έχω πάρει μέρος, σαν επιμορφωτής, σε πολλές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, όπως και σε πολλές επιτροπές αξιολόγησης προγραμμάτων, εκπαιδευτών ενηλίκων και διάφορων δράσεων εκπαιδευτικού περιεχομένου. Από το 1992 είμαι Κριτής Στίβου του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ).

Ήμουν πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας, μέλος και γραμματέας του Μορφωτικού συλλόγου Μεγαπλατάνου. Αγρότης κατά κύριο επάγγελμα μέχρι τα 33 χρόνια μου, γνωρίζω αρκετά καλά τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής μας.

Έχω μάθει να συνδυάζω γνώσεις και να αποδίδω έργο σε όποια θέση ορισθώ, με σεβασμό στον άνθρωπο, και έμφαση στο νέο άνθρωπο, στα παιδιά και τους εφήβους.




ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

"Ενωμένοι για την Αλμωπία"


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *